Wednesday, February 1, 2023
HemF1Den pensionerade F1 Titan Sebastian Vettel begär en sista förändring för att...

Den pensionerade F1 Titan Sebastian Vettel begär en sista förändring för att förbättra F1: “Vi måste bevisa att…”

Det sista loppet av 2022 F1-säsongen i Abu Dhabi såg Sebastian Vettel korsa mållinjen för sista gången. Efter säsongsavslutningen i Förenade Arabemiraten hängde Vettel sin racingoverall. Men innan han lyfter från sporten har den fyrfaldige världsmästaren en sista begäran att göra.

Den tidigare Aston Martin-föraren bad om mer insyn i sporten och att de skulle följa globala standarder. Enligt GPFans sa Vettel: “I allmänhet, mer transparens, eftersom jag tror att världen öppnar sig, borde F1 följa efter, borde leda, så mer transparens.”

“Mer trovärdighet, eftersom jag tror att med alla påståenden och alla saker som vi säger att vi gör och vill göra i framtiden, måste vi bevisa att vi faktiskt gör dem, som en sport”, hävdade vidare. den tidigare Ferrari-föraren.

Vettel är utan tvekan ett av de mest kända ansiktena när det kommer till allt utanför banan. En ivrig förespråkare för såväl miljö som mänskliga rättigheter, mannen från Tyskland är en favorit hos fans.

Lewis Hamilton beundrar Sebastian Vettel som människa

Lewis Hamilton, en av Sebastian Vettels tidigare hårda motståndare på banan, beundrar tysken för den han är. För allt på banan såväl som utanför banan har britten alltid varit högljudd om tysken och hans mänskliga natur.

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel har stått på prispallen tillsammans 56 gånger – fler än någon annan inkoppling #F1 historia

Det här var kanske det mest speciella… pic.twitter.com/HGkAUJt6Mt

— Formel 1 (@F1) 16 november 2020

På tal om detta, Mercedes spjutspets uppgav, “Han är en av de enda förarna som står för något. Jag menar, verkligen, vilken annan förare här har verkligen stått för något annat än sig själva? Och det är något att verkligen beundras i en människa.”

Britten också uttryckt att han kommer att sakna tysken på banan, och i hagen. Hamilton berättade också att Vettel kommer att vara en av de få personer han skulle vilja vara vän med även efter 30 år.

Lewis Hamilton och Sebastian Vettel är en av mycket få förare som är kända för att stå för miljömässiga och sociala ändamål. Tror du att någon från den yngre generationen kan ta deras plats i framtiden?

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär