Wednesday, February 1, 2023
HemBodybuildingDen Oscarsbelönade regissören James Cameron slogs kraftfullt med Arnold Schwarzenegger över lunchen...

Den Oscarsbelönade regissören James Cameron slogs kraftfullt med Arnold Schwarzenegger över lunchen innan han castade honom för Terminator- Här är varför

Det kan tyckas osannolikt, men det fanns en tid då en studio kunde tvinga Hollywoods berömmelseregissör James Cameron att följa deras ord. 1982, när Avatar-regissören var 29, fick han ett direktiv från Orion och Hemdales studio att träffa unge Arnold Schwarzenegger för lunch. Även om den till en början var tveksam kunde den spirande regissören inte tacka nej till erbjudandet.

Studiorna trodde att den stigande europeiska stjärnan skulle passa bra för deras 6 miljoner dollar sci-fi-film. James hade dock andra planer. Den unga regissören arbetade på en plan för att förstöra studions projekt men blev istället chockad.

Lunchen som förändrade James Camerons idé för Arnold Schwarzenegger

I likhet med studiorna arbetade även Arnolds agenter hårt för att etablera “Schwarzenegger” som varumärke. De ville att deras klient, som vid den tidpunkten övergick från bodybuilding till skådespeleri, skulle komma ifråga för rollen som Kyle Reese. Krigarhjälten från filmen, rollen som Michael Biehn så småningom spelade.

James tyckte redan från början att idén var absurd. Med tanke på Arnolds monstruösa storlek och bakgrund har han övertygat om att rollen inte kommer att passa Arnold. Han planerade därför att delta i lunchen i första hand för att blidka studiorna. Men allt han ville var att slåss med Arnold för att få hela idén att försvinna. Lunchdejten blev dock startpunkten för deras decennium långa bromans. Något som skulle påverka båda männens livsförlopp.

DYK DYPARE

Arnold charmade Cameron och ändrade perspektiven som han hade tidigare. Även om Cameron tilldelades uppgiften att lobba Arnold, kunde han inte sluta prata om skurkar. Medan Arnold pratade började James rita sin skiss på sitt anteckningsblock. Diskussionen, som beskrivs i den prisbelönta biopic-podcasten – Blockbuster: The Story of James Cameron (fjärde avsnittet), såg också att Arnold gav insiktsfulla input.

När Schwarzenegger imponerade på James Cameron

Arnold delade med sig av sina synpunkter på hur skurken borde bete sig och kommenterade: “Han borde vara som en maskin … inget som helst uttryck.” När de två männen pratade insåg de att de hade fler saker gemensamt – båda var invandrare, gillade motorcyklar och hade en passion för film. När lunchen närmade sig sträckte James sig ner i fickan för att hämta plånboken, bara för att inse att den saknades.

När han hoppade in för räddningen, slutade Arnold den dagen med att betala för lunchen. När dagen slutade oväntat för Titanic-regissören, återvände han med en fast beslutsamhet. När studion frågade James om Arnold, gjorde den Oscarsbelönade regissören det klart att han har den perfekta mannen för titelrollen – THE TERMINATOR! Så småningom kommer filmen att etablera Arnold som en actionfilmsstjärna, Cameron som en visionär regissör och en vänskap som det talas om än idag!

.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär