Sunday, December 10, 2023
HemF1Den olycklige Sergio Perez visades i silverkanten när den oroande striden mot...

Den olycklige Sergio Perez visades i silverkanten när den oroande striden mot Lewis Hamilton äntligen tar slut

Det är en öppen hemlighet nu när Sergio Perez har varit under mycket granskning. Trots den dominerande RB-19 under honom har han inte lyckats sluta på pallen så mycket som han skulle vilja. Hans kval har varit underväldigande, och 33-åringen fick ta igen det med spektakulära racerbåtar på söndagen.

Las Vegas GP var precis så för Perez. Hans kval, återigen, gick inte så bra för honom. Den mexikanske föraren fick starta loppet i P12, tack vare att han inte körde ett andra varv i de senare delarna av Q2. Det lät han dock inte avskräcka och avslutade P3 i Sin City. Detta var dock mer än P3 för honom, eftersom #11 äntligen har lyckats ta P2 i mästerskapet också.

Sergio Perez kunde precis ha räddat sin Red Bull-plats

Tack vare en incident mellan George Russell och Max Verstappen innebar en snabb säkerhetsbil att Checo säkert kunde tappa från ledningen av loppet. Trots att han startade från P11 slog han senare än alla före honom, vilket gav honom denna unika fördel. Kombinera det med Mercedes dåliga raka hastighet, lyckades Perez ta P3 i loppet, och som ett resultat P2 i mästerskapet.

På tal i F1 Nation Podcast avslöjar Natalie Pinkham hur mycket detta skulle betyda för Checo framöver. “Han måste vara lite nere, för han trodde att han var inne på 1-2 i loppet.” Men, menar hon, bör Perez titta på silverkanten, och han kommer att göra det efter att han blir borta från loppet. Natalie fortsätter ”Han kom tillbaka från ett svårt kval, P11 upp på pallen. Det är en stor prestation. Han har säkrat 1-2 i mästerskapet. Det betydde enormt mycket för honom.

Hon går vidare in i detalj på förarens psykologi, särskilt som Lewis Hamilton verkade redo att säkra P2. “När Lewis såg ut att ha anklagats för att ta det från honom, han var orolig, han var orolig för sin framtid. Jag tror att idag var en riktig markör i sanden för honom.”

Red Bull hade dessutom sagt att de skulle vilja att Perez skulle få det P2:an för att ha uppnått lagets första 1-2 någonsin i förarmästerskapet. Således spekulerade många förståsigpåare att den mexikanske föraren kan förlora sin plats om han tappade 2:a platsen till Hamilton. Las Vegas-podiet kommer förmodligen att lägga alla dessa berättelser till vila.

“Inte rädd för att dö”: Skrämmande insikt från Charles Leclerc-Sergio Perez Battle lämnar fansen på golvet

Perez hade också lite tur med flera händelser i Las Vegas-racet. Trots den lyckliga säkerhetsbilen som hjälpte honom hade han det inte lätt.

Svårt Vegas-lopp för Perez

För Perez var loppet definitivt inte lätt. Trots att han kvalificerade sig till P12, ärvde han P11, tack vare 10-placeringsstraffet för Sainz. Emellertid skickade varv 1 sken av honom nästan omedelbart till baksidan av fältet. Alonso-snurret var mer än tillräckligt för att stoppa framstegen från alla sken av en bra start som han fick.

Han lät dock inte det avskräcka honom. Han trampar tidigt på det hårda och får däcken att fungera under en betydande tid, i hopp och väntan på en säkerhetsbil. När George Russell förvandlades till sin lagkamrat räckte skräpet precis för att säkerhetsbilen skulle komma tillbaka, vilket gav honom mer än tillräckligt med tid för att säkert tappa, tävlingsledningen var hans att behålla.

Efter en fantastisk omkörning från Leclerc, följt snart av en hungrig Verstappen på laddning, kunde han dock inte sluta i de två översta stegen på pallen. Även om detta kanske definitivt inte är den bästa helgen någonsin för honom, är jag säker på att helgen kunde ha gått mycket mycket värre för honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär