Saturday, December 9, 2023
HemNASCARDen ökända NASCAR-legenden Junior Johnson fick en ofattbar julklapp av president Ronald...

Den ökända NASCAR-legenden Junior Johnson fick en ofattbar julklapp av president Ronald Reagan 1985

En av sportens största namn, Junior Johnson, såg sin karriär sträcka sig från hans månskensdagar hela vägen till att vinna flera lopp både som förare och lagägare. Han är en av de förare som trots flera utmärkelser inte har lyckats säkra en mästerskapstitel för sig själva. Legenden fick också en gång en presidentbenådning för att ha sken i det förflutna.

Även om Johnson hade en lysande karriär inom racing med lagerbilar, hamnade han på fel sida av lagen, mest på grund av sina månskensaktiviteter tidigt. Vid ett tillfälle arresterade skattetjänstemän honom när han hade gått till stillbilden för att tända en eld. Men i slutändan, på grund av hans överväldigande framgång med att cementera sitt namn i NASCAR-världen, gav USA:s dåvarande president Ronald Reagan legenden en presidentiell benådning och frikände hans tidigare anklagelser.

Johnson, 1986, avslöjade mer om händelsen. “De (skattetjänstemän) hittade platsen på något sätt och satte ut den. När jag kom till stillbilden kom de ut ur gömstället och anklagade mig för att ha tillverkat icke-skattebetald whisky.”

Han tillade vidare. “Jag lämnade in en begäran om nåd för drygt fem år sedan. Jag hade inte gett upp hoppet om att det skulle gå igenom, även om jag fick höra när jag anmälde att det förmodligen skulle ta ganska lång tid.”

Hur kom Junior Johnson in i månsken?

Johnsons familj var ursprungligen bönder, som också hade en sidoverksamhet med att bygga höghastighetstransporter av illegal skattefri alkohol, samtidigt som de undvek polisen. När Johnson växte upp och blev involverad i familjeföretaget började han att fullända sitt hantverk som chaufför, samtidigt som han levererade produkten så snabbt som möjligt.

Johnson sa en gång: “De bra whiskylöparna var lite kaxiga med det, som bra racerförare. Jag antar att jag var ganska kaxig.” Långt efter att ha fått sin benådning fortsatte Johnson att sälja moonshine, men istället för sina olagliga sätt, den här gången gjorde han det lagligt. År senare, när han tillfrågades om sina känslor efter att Reagan benådat honom från sina anklagelser, svarade Johnson: “Bästa julklapp jag någonsin fått.”

Johnson valdes in i NASCAR Hall of Fame under klassen 2010. Några år senare, 2019, gick pionjären tyvärr bort, 88 år gammal. Johnson har varit en stor del av sportens långa historia. NASCAR-gemenskapen har betraktat honom som en pionjär och en innovatör. Nu, år efter hans död, minns fansen honom fortfarande med förtjusning. Han skulle för alltid finnas kvar i hjärtan och sinnen hos människor som såg honom tävla. Eller hört historier om att han växte upp.

RELATED ARTICLES

Mest populär