Saturday, December 2, 2023
HemOlympicsDen ökända cyklisten Lance Armstrong försökte en gång kvalificera sig för ett...

Den ökända cyklisten Lance Armstrong försökte en gång kvalificera sig för ett vansinnigt världsmästerskap och misslyckades mycket offentligt

Lance Armstrong är ökänd i sportvärlden för sina upptåg. Efter hans mycket offentliga förtal för att ha använt prestationshöjande droger, fråntogs han alla sina titlar. Men 2014 kom Lance tillbaka till cyklingen, men denna gång i Flo Beet Mile World Championship. Det gick inte bra för den sju gånger Tour de France-vinnaren eftersom han aldrig kunde sluta.

Lance Armstrong lyckades inte avsluta något han påbörjade

Lance bestämde sig för att delta i en ny sportutmaning. Den här gången försökte han kvalificera sig till finalen för Flotrack Beer Mile World Championship som var planerad att hållas nästa månad. Loppet skulle äga rum i idrottarens hemstad, Austin, Texas.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Lance Armstrong (@lancearmstrong)

The Beer Mile är en unik tävling där deltagarna måste tugga en öl i början av varje varv. 51-åringen missbedömde sina egna förmågor när han bestämde sig för att delta i tävlingen. Han sa: “Det var inte vad jag förväntade mig”, när han drog sig tillbaka från loppet ett tag efter att ha öppnat sin andra öl.

Lance visste inte var han skulle dra gränsen

En av de största skandalerna i sporthistorien dök upp när Armstrong erkände att han använde prestationshöjande droger i alla sina sju Tour de France-tävlingar. Efter detta diskuterade Paul Kimmage sin redogörelse för händelserna i en nyligen genomförd tvådelad podcast där han diskuterade nedfallet från Armstrongs bekännelse.

Kimmage hänvisade till Armstrong som en “cancer” i cykelgemenskapen. Det faktum att Kimmage föddes i en familj av professionella cyklister ökade effekten av hans svidande kommentarer. Nyligen beskrev journalisten i sin podcast hur han jagade Lance Armstrong och hjälpte till i hans fall.

Reportern kontaktade Armstrong år senare och bad om en intervju. Vilket den före detta cyklisten inte tog väl emot. Dessutom slog han till Twitter genom att offentligt kalla honom en clown och be honom att “gå vidare.”

RELATED ARTICLES

Mest populär