Wednesday, December 6, 2023
HemOlympicsDen kvicka Kelly Slater såg en gång en stor vithaj bara genom...

Den kvicka Kelly Slater såg en gång en stor vithaj bara genom “händelse”

En rekord 11-faldig World Surf League-mästare, Kelly Slater, kom en gång nära en tête-à-tête med en Great White på Lowers 2017. Hotade havsmonstret honom? Paddlade han tillbaka till stranden vid åsynen av varelsen?

Slater skakade hand med vågor i ung ålder. Han jagade förtjusande vågorna och vann mästerskap redan som 10-åring. Det ger verkligen en hint om hur han reagerade när han fick syn på den kraftfulla vithajen. Det är viktigt att betona att den ryckiga händelsen ägde rum i mörker.

Slaters möte med en 8-fots haj

2017 värmde Slater upp för det årliga evenemanget J-Bay Open som hölls i Sydafrika. Noterbart är att Slater har vunnit flest gånger i mästerskapen.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Kelly Slater (@kellyslater)

“Precis i mörkret gick jag ut och fångade en våg,” berättade han. “När jag paddlade ut igen råkade jag bara titta vart den hoppade och såg hela brottet.” Surfaren gick till Instagram för att dela händelsen i sin historia.

DYK DYPARE

Med hans ord dök den åtta fot stora hajen upp på ett avstånd av cirka 50 meter från honom. Dessutom delade han det av sex personer där ute; han gissade att fyra personer såg den hoppa. Vad hände då? Oavbruten av den till synes hotfulla incidenten fortsatte han sin uppvärmning och fångade ytterligare ett par vågor.

Slater efterlyste seriösa åtgärder mot den växande populationen av hajar

Några månader innan surfarens möte med hajen krävde Slater att hajarna skulle avlivas på Reunion Island, Frankrike. En ung surfares död lockade denna reaktion. Dessutom är antalet attacker totalt 20 sedan 2011.

Den alarmerande ökningen av attacker och ett potentiellt hot mot ungdomar som fullföljer sin passion rörde Slater. Vidare förtydligade han att han var miljöpartist och bad om en konstruktiv debatt om detta.

Kelly Slater påpekade en känslig fråga om människa-djur konflikt. Vad tycker du om hans ställning? Dela dina tankar nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär