Saturday, December 9, 2023
HemUfcDen fruktansvärda händelseutvecklingen före Jiri Prochazkas axelskada tvingade en gång Dana White...

Den fruktansvärda händelseutvecklingen före Jiri Prochazkas axelskada tvingade en gång Dana White att lägga ut en påminnelse för sina fighters – “Riskera inte ens det”

Jiri Prochazka kommer att återvända till UFC 295 efter att ha vårdat sin skada. Han ådrog sig den skadan innan hans revansch mot Glover Teixeira på UFC 282. Efter den incidenten, UFC VD Dana White tog initiativet till att ge några råd till alla fighters på listan.

Skador är inte ovanliga i stridssportens värld. Medan vissa fighters får mindre skador, får andra allvarliga skador. På samma sätt drabbades Jiri Prochazka av en ganska allvarlig sådan. Dana White nämnde en gång hur läkarna beskrev arten av den tjeckiske samurajens skada. Låt oss se vad han hade att säga.

Dana White hävdade att Jiri Prochazka led av “den värsta” axelskadan i UFC:s historia

Den tidigare mästaren i lätt tungvikt ådrog sig skadan under ett träningspass. Han lät av misstag sin sparringpartner ta hans rygg, vilket gjorde att han slängde honom, vilket fick honom att landa obekvämt på axeln. Som sådan vårdade läkarna vid UFC Prochazkas skada och de gillade inte tillståndet på hans axel.

Dana White nämnde vad läkarna sa till honom under ett avsnitt av “Chattin’ Pony with Paddy the Baddy”. Han sa, “Den natten när allt gick ner och vi fick vår läkare att titta på honom, sa läkaren bokstavligen: ‘Under alla år på UFC är det här den värsta axelskadan vi någonsin har sett’.”

Dana White nämnde också att när Jiri Prochazka slog upp axeln, försökte några medlemmar från hans gym sätta tillbaka den. Men de misslyckades totalt och det slutade med att hans skada förvärrades. “Det dök ut och han (Prochazka) hade några killar där på gymmet (som försökte få in den igen) och förstörde hans axel”, sa White. UFC:s VD fortsatte senare med att ge några råd till alla andra fighters på UFC-listan.

UFC:s VD hade några råd till fighters angående skador

Dana White gillade inte hur Jiri Prochazka försökte hantera sin skada. Därför delade han visdomsord med de andra och hävdade att de direkt borde vända sig till läkare när de känner att något är fel. White sa, “Jag ska berätta för dig, jag sa till honom (och) berätta för alla fighters om något händer dig, hoppa in i den jävla bilen och åk till sjukhuset.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Jiří “BJP” Procházka (@jirkaprochazka)

White lovade alla sina kämpar att ta hand om sjukhusräkningarna och förse dem med alla nödvändiga bekvämligheter för att bli bättre. Han vill inte att de ska ta några risker förknippade med sin hälsa. “Vi kommer att betala för allt. Risk inte ens det. Åk bara till sjukhuset”, sa Dana White.

Jiri Prochazka återvänder för att slåss efter nästan ett år. Detta berättar hur allvarlig hans skada kan ha varit. Dessutom var fansen oroliga för den tjeckiska fightern när han postade en bild på sin axel tejpad med rör. Det återstår att se om den skadan påverkar sättet han kämpar mot Alex Pereira den 11 november på Madison Square Garden.

RELATED ARTICLES

Mest populär