Tuesday, February 27, 2024
HemBoxingDen före detta mästaren Jose Ramirez tackar nej till 2 miljoner dollar...

Den före detta mästaren Jose Ramirez tackar nej till 2 miljoner dollar Teofimo Lopez Fight Offer från toppranking för att få ett avtal med Oscar De La Hoyas Golden Boy

På senare år har Jose Ramirezs boxningsresa har sett sin del av toppar och dalar. En gång en ljus stjärna i ringen verkar karriärens fart ha minskat. Sedan 2020 har Ramirez gått in i ringen bara en gång per år. Noterbart är att han förlorade sina WBC & WBO 140-lb-titlar till Josh Taylor i en tät match i maj 2021. När han fick en chans att utmana Teofimo Lopez i februari för över 2 miljoner dollar, valde Ramirez bort.

Amerikas favoritvideo idag

Man kan undra varför. Tja, spekulationer är att Lopez senaste prestation mot Josh Taylor var inget annat än imponerande. Med tanke på det skulle det ha varit en formidabel utmaning för Ramirez att möta Lopez. Intressant nog vägrade han förra året till och med att slåss Tydligen Prograis eftersom han inte var överens om den splittring som ledde till att Prograis letade efter en utmaning någon annanstans. I en överraskande händelseutveckling verkar Ramirez ha gått ihop med Golden Boy Promotions.

Jose Ramirez redo att gå med i Golden Boy Promotions

Efter att ha skilts från Top Rank förra året, är den tidigare WBC & WBO mästaren i lätt weltervikt Jose Ramirez på väg att gå med i Golden Boy Promotions. 31-åringen tackade nej till en affär på 2 miljoner dollar från Top Rank för att möta Teofimo Lopez, vilket fick Golden Boy att slå in. Enligt Dan Rafael valde Top Rank att inte matcha Golden Boys bud på Ramirez.

Rafael gick nyligen till Twitter för att dela nyheten. I sitt inlägg skrev han, “NYHETER: Enligt källor slutför den ex-förenade 140-titellistan Jose Ramirez ett promoavtal med Golden Boy. Han blev fri agent från Top Rank på senhösten. TR erbjöd $2+M för att utmana Teofimo i februari som en del av flerkampserbjudandet. Erbjudandet avvisades. Sedan avböjde TR sin rätt att matcha GB-erbjudandet.”

När Ramirez funderar över sin framtid med Golden Boy, finns det osäkerheter om hans kampfrekvens. Om han bara tävlar en gång om året finns det en risk att han åldras innan han får en ny titel. Medan Golden Boy kan skryta med flera mexikanska fighters, är det fortfarande tveksamt om de kan säkra Ramirez de högprofilerade matcherna som krävs för betydande intäkter och ytterligare ett titelbud. En potentiell sammandrabbning med Golden Boys Ryan Garcia kan också vara lukrativ för Ramirez. Det återstår dock att se om Garcia skulle ställa upp på det eller inte.

Ryan Garcia umgås med De La Hoyas rival

Medan Jose Ramirez har gått ihop med Golden Boy, verkar Oscar De La Hoyas stjärnboxare Ryan Garcia gå längre och längre bort från befordran. Under den senaste händelseutvecklingen verkade han vara nära De La Hoyas ärkefiende Floyd Mayweather. Detta kan innebära problem för De La Hoya om Garcia går vidare till Mayweather efter att hans kontrakt med Golden Boy upphör.

De två ser redan inte öga mot öga sedan Garcias kamp mot Gervonta Davis tidigare förra året. Intressant nog, för inte så länge sedan dök en video där de två gick tillsammans upp på sociala medier. Samtidigt som man pratar om potential Devin Haney slåss, Mayweather till och med komplimanger Garcia säger, “Det är upp till Ryan. Ryan (gör) galna siffror. Så det är upp till honom. Allt är i luften, så vem du vill slåss.”

När han grävde vidare i boxningslandskapet nämnde Mayweather de mest sedda fighters, inklusive “Canelo, Ryan och Gervonta Tank Davis.” Han betonade att innehav av bälten och tjäna miljoner inte nödvändigtvis är lika med stjärnstatus. Vad tycker du om den unika position Golden Boy befinner sig i? Dela dina tankar om Ramirez’ flytt till kampanjerna i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär