Monday, December 4, 2023
HemSwimmingDen amerikanska simstjärnan Bobby Finke vinner rygg mot rygg Golden Goggle Awards

Den amerikanska simstjärnan Bobby Finke vinner rygg mot rygg Golden Goggle Awards

Simvärlden är överlycklig med de pågående Golden Goggle Awards 2023, eftersom USA Swimming Foundation erkände de bästa artisterna och deras extraordinära prestationer under hela året. Eftersom flera kategorier läggs till i förteckningen, fick många förstklassiga idrottare i simgemenskapen flera utmärkelser.

Intressant nog är Årets man det första priset som markerade början av ceremonin. Denna kategori har vunnits av den amerikanske simmaren Bobby Finke. Alla simintresserade vrålade när han var på väg upp till prispallen.

Bobby Finke tog rampljuset i 2023 års Golden Google Awards

Kategorien Årets man för priset eldade på energin i hela prisutdelningen. Den mycket välförtjänta Robert Finke, vann Golden Goggle Award för årets manliga race. Vid vattensports-VM 2023 slog han det amerikanska rekordet i 1500 frisim för att vinna silvermedaljen. Det är årets tredje raka tävling för Finke.

Intressant nog tog Finke också ett guld på 1 500 m frisim vid OS i Tokyo 2020 och ytterligare en guldmedalj för 800 m frisim. Därför, ända sedan han gick in på den turkosa gräsmattan, vek den 24-årige mästaren aldrig från att hävda sin dominans.

Han bevisade sin skicklighet med rygg mot rygg utmärkelser och sina fantastiska prestationer på 1500 m frisim vid olika evenemang, och när han vann priset Årets manliga lopp för sin prestation vid vattensports-VM, tog han sig återigen till strålkastare.

Bobby Finkes fantastiska prestation vid 2023 års World Aquatics Championship

Världsmästerskapet i vattensport 2023 ägde rum i Fukuoka, Japan från den 14:e till den 30:e juli. Booby Finke vände huvudena med sin extraordinära prestation i mästerskapet på 1500 m frisim. Han slog det amerikanska rekordet genom att ha en tid på 14:31.59 och knep silver för detsamma den 30 juli.

I denna händelse var han precis bakom Ahmed Hafanoui som skapade ett mästerskapsrekord med en tid på 14:31.54. Detta var ett extremt tight lopp bland båda atleterna. Förutom detta knep Finke även brons på 800m. Han tog en tid på 7:38,67 och slog sitt eget rekord på 7:39,36 skapat vid det tidigare världsmästerskapet i Budapest.

Hollywoodjätten James Cameron berättar om hur han nästan dog under vattnet när han var på uppsättningarna av “The Abyss”

Hans många vinster nu har gjort honom till en spirande simsensation. Efter hans exceptionella prestation vid olympiska sommarspelen 2020 är underbarnet nu fokuserat på OS i Paris 2024 och hans beundrare är på tårna för att bevittna ännu en fantastisk prestation från honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär