Sunday, December 10, 2023
HemAngel ReeseDelar Coach K:s skeptiska åsikter om lukrativa NIL-affärer, veteran NCAA-coach släpper hård...

Delar Coach K:s skeptiska åsikter om lukrativa NIL-affärer, veteran NCAA-coach släpper hård sanningsbomb: “Det är ur spåren”

En kollektiv oro kastar skugga över collegebasketbanan. Redan många tränare har höjt sina röster om det. Och nu har en pensionerad hovmarskalk anslutit sig till tåget. Reaktionen kom en månad efter att Dukes legendariske tränare Mike Krzyzewski aka Coach K påpekade bristen på effektivt ledarskap i collegebasket. Uppkomsten av denna växande ripa ligger i NIL-affärer.

Det vanliga konceptet “Pay-for-Play” har sugits ur collegebasket ända sedan NIL-affärerna har övervägts. Det var därför Coach K tryckte på konceptet med en fri marknad och hur det skapar förvirring och frånvaron av regler på ett kristallklart sätt. En hyllad collegetränare ifrågasätter inte doyens deklaration.

Veteran NCAA Coach Endorsement Coach K:s NIL Take

När det gäller NIL-affärer har veteranen från NCAA-tränaren Josh Pastner inte sagt några ord: “NIL är verkligen lön för spel. Det har gått förbi vad det skulle betyda. Teorin om NIL var fantastisk… Men nu har det tagit en helt ny vändning. Allt handlar om rekrytering. Allt är på framsidan. Och det är ur spåret.”

Teorin om NIL har tagit en 180-graderssväng från där den började. Coach Pastner uppgav att den har studsat från baksidan till fronten. I grund och botten sträcktes affärerna ut till idrottare som presterade bra i sitt spel och etablerade sig välkända för världen, så varumärken skulle be dem göra ett snabbt inlägg på sociala medier för att rekommendera deras produkter.

Men mitt i detta tumult gör collegestjärnor som Angel Reese och Bronny James redan en massiv moolah av dessa affärer.

Uppkomsten av college stjärnor

Om man begränsar sig till detaljerna är Angel Reeses NIL-värdering totalt runt 1,6 miljoner dollar, vilket är den sjätte högsta bland college-idrottare. Toppar listan är dock Bronny James, som har en NIL-värdering på 5,9 miljoner dollar.

Coach K i en diskussion nyligen i Field of 68 gav några ganska skeptiska kommentarer om NILs och sa: “Titta, det är ganska mycket pay-for-play just nu. Det vill de inte säga, men det är det. Mer kraft till dem. Men hur är det rättvist? I NBA och NFL har de alla samma regler, de har ett lönetak. Kan det någonsin göras på college?”

Dessa college-atleter som existerar förvandlar sig själva som ett levande varumärke. Människor följer dem, predikar dem och ser dem spela i desperation. Men det finns fortfarande en enorm förväntan kvar om hur de kan få den här säsongen att räknas för dem med deras bidrag som enbart basketspelare.

RELATED ARTICLES

Mest populär