Saturday, December 9, 2023
HemTennis"Definitely Ruining the Mood" - Trots att hon förlorade i sin första...

“Definitely Ruining the Mood” – Trots att hon förlorade i sin första Slam-final någonsin, visas Venus Williams enorma grus när hon på ett smart sätt stängde ner reportrar

Venus Williams debuterade i en mycket späd ålder. Hon var bara en tonåring när hon började spela professionell tennis och blev berömmelse. Men hennes ord återspeglade aldrig hennes ålder. Hon gav alltid välkalkylerade och motiverade uttalanden. Det bästa exemplet på detsamma är när hon hanterade bråket om färg som skapades 1997.

Den sjufaldiga Grand Slam-mästaren höll henne lugn när reportrar försökte klämma ur henne ett uttalande. Och sedan begravde hela det potentiellt farliga ämnet med ett kvickt svar. Här är detaljerna om hela händelsen och vad hon sa.

Venus Williams passande svar

Under US Open säsongen 1997 spred sig ryktet om att Williams var en arrogant person som eld och hela frågan eskalerade när Irina Spirlea kallade ut henne till semifinalen. Som ett svar på anklagelsen påpekade Williams far, Richard, hur rasistiska förtal spreds under hela evenemanget.

“Jag tror att det här ögonblicket under det första året på Arthur Ashe Stadium representerar att alla är tillsammans, att alla har en chans att spela”, sa Williams när han blev ombedd att ta upp saken.

Därefter tillade hon, “Så jag tror att det här definitivt förstör stämningen, de här frågorna om rasism.” Martina Hingis, som kämpade mot Williams i finalen, fördömde också saken senare.

DYK DYPARE

Kommer till resultatet av Majors. I finalen säkrade det schweiziska tennisässet sin första och sista US Open-trofé genom att besegra amerikanskan i raka set med 6-0 6-4. Williams första Grand Slam-trofé kom år 1999. Hon regerade först på grusbanorna i Frankrike och vann sedan pokalen i US Open.

När Williams jämfördes med Tiger Woods

Mitt i allt kaos av rasism och respektlöshet, uppmärksammade fansen de färdigheter som Williams hade. Golf och tennis har inget gemensamt annat än att vara en individuell sport. Däremot kan greppet man har på spelet jämföras.

Precis som Woods tog den tidigare World No 1 över sporten. Hon stormade banorna och framstod 1997 som en av de mest kompetenta WTA-spelarna. Folk jämförde hennes intensitet med Tiger Woods och till och med hon själv trodde att de hade vissa faktorer gemensamt. “Han är annorlunda från mainstream, och i tennis är jag också,” sa hon.

Vad är dina tankar om detsamma? Låt oss veta i kommentarsfältet.

RELATED ARTICLES

Mest populär