Tuesday, February 27, 2024
HemWweDeep Dive Into Endeavors affär med WWE:s konkurrent: Vad kan Triple H...

Deep Dive Into Endeavors affär med WWE:s konkurrent: Vad kan Triple H och Nick Khan vinna på detta partnerskap?

En av de största affärerna inom sportunderhållningsindustrin stängdes i september 2023. En av de största brottningskampanjerna i världen, WWE slogs samman med UFC:s moderbolag, Endeavour för att bilda ett nytt konglomerat som heter TKO Group Holdings. Medan gruppen förbiser både WWE och UFC, styrs den av Endeavour.

Amerikas favoritvideo idag

Detta tycks ha banat väg för nya affärer inom proffsbrottningsbranschen när Endeavour tecknade ett nytt avtal med en annan kampanj, TNA. Även om WWE inte är direkt involverad i affären, kan det öppna nya vägar för den Stamford-baserade kampanjen.

WWE:s moderbolag tecknar ett nytt avtal med TNA

TNA Wrestling, tidigare känt som Impact, tillkännagav på sin hemsida sitt nya avtal med Endeavour. Enligt rapporten har Anthems sport- och underhållningsdotterbolag samarbetat med Endeavour Streaming. Dotterbolaget till WWE:s moderbolag är ett multinationellt digitalt videosändnings- och teknikföretag som specialiserar sig på over-the-top (OTT) och direkt-till-konsument (DTC) tjänster. Tidigare har de arbetat med Univision, Skysports, NFL NBA och UFC bland sina andra kunder.

Streamingtjänsten som heter TNA+ kommer att finnas tillgänglig från fredagen den 5 januari 2024. Den skulle vara tillgänglig för alla användare över olika plattformar, för både mobila och olika uppkopplade enheter. Vad som är intressant att notera är att TNA+ kommer att ha en annan medlemsmodell jämfört med den konventionella.

Streamingtjänsten kommer att ha två abonnemangsmodeller, en kommer att kallas Särskild attraktion medlemskap och den andra Världsmästerskap medlemskap. Den enda skillnaden mellan de två skulle vara att den sistnämnda också kommer att inkludera tillgång till 4-tält Pole årliga evenemang.

Den här nyheten kom in mitt i de uppenbara ryktena om att AEW samarbetar med Warner Brothers Discovery om streamingrättigheter. När Endeavour tar upp det här nya projektet, vad kan det betyda för WWE?

Vad WWE kan lära sig av TNA+

Prenumerationsmodellen som ingår i TNA kommer att vara något som de hävdar kommer att ge “kraften tillbaka i fansens händer.” Bortsett från olika evenemang och veckoshower kommer streamingplattformen att vara exklusiv för TNA. Detta innebär att det andra innehållet som är tillgängligt på den kommer att vara arkiv för olika evenemang, originalinnehåll efter marknadsföring och serier skapade av brottare. Förutom det kommer fans som har prenumererat på deras streamingtjänster också få en chans att interagera med kampanjens stjärnor. Kampanjen har dock inte kastat något ljus över det ännu. Även om WWE har en egen streamingtjänst, är den något spridd med tanke på de många streamingtjänsterna som den har samarbetat med.

Tillsammans med WWE Network streamas kampanjens arbete även på Peacock i USA, Disney+Hotstar i Indonesien, Binge i Australien och många andra streamingtjänster för olika regioner. Medan en del av WWE-innehållet som t.ex Bumpen och Raw Talk är gratis att se på Peacock, fans måste ta en Peacock Premium Tier-prenumeration för att få tillgång till allt innehåll. Även om detta är berättigat, har fansen inte så mycket annat val än att välja den kompletta streamingtjänsten bara för att titta på deras favoritproffs. Även om TNA:s prenumerationsmodell är något de skulle kunna införliva för WWE Network, vilka andra funktioner tror du att de kan lägga till sina streamingtjänster?

RELATED ARTICLES

Mest populär