Tuesday, February 27, 2024
HemF1"De var en stor besvikelse": Lewis Hamiltons anklagelser på Mercedes hitta tidigare...

“De var en stor besvikelse”: Lewis Hamiltons anklagelser på Mercedes hitta tidigare F1-racers stöd

När den rutiga flaggan föll på säsongsfinalen i Formel 1 2023 i Abu Dhabi, hamnade Mercedes i en bitterljuv situation. Å ena sidan lyckades den slå Ferrari i konstruktörernas kamp om P2 med skinnet på tänderna. P2 i Constructors’ Championship bjöd dock på lite tröst efter en utmanande säsong som inte levde upp till tidigare löften till Lewis Hamilton.

Amerikas favoritvideo idag

Teamchefen Toto Wolffs försäkringar om engagemang för segrar och mästerskap verkade avlägsna då laget brottades med en segerfri säsong för både George Russell och Sir Lewis Hamilton. Ekot av besvikelse för den Brackley-baserade outfiten resonerade genom paddocken, med en före detta F1-racer som lade sin röst till berättelsen.

Mercedes svikit Lewis Hamilton med “ett fundamentalt misstag”

Förväntningarna på Mercedes comeback 2022 med de nya markeffektreglerna drevs av minnen från den aptitretande Verstappen-Hamilton-striden 2021. Den innovativa W13, med det revolutionerande Zero-pod-konceptet, utlovade en konkurrensfördel. Euforin dog snart när säsongen 2022 utvecklades, vilket avslöjade de inneboende problemen med Zero-pod-konceptet. Trots försök att rätta till bristerna med W14 2023, kämpade Silver Arrows på banan, vilket gjorde Lewis Hamilton frustrerad.

Efter den inledande omgången av säsongen 2023 i Bahrain uttryckte Hamilton, den sjufaldige världsmästaren, oro över lagets lyhördhet för hans input, vilket signalerade en växande klyfta i kommunikationskanalerna inom Mercedes. Bristen på erkännande för hans feedback ökade den brittiska förarens bestörtning och förstärkte besvikelsen som hade börjat sätta sig in.

Tidigare F1-förare Christian Danner, känd för sina stints med Zakspeed, Osella, Arrows och Rial, lade sin röst till berättelsen. “I början (av 2023) gjorde de ett grundläggande misstag. De dök fortfarande upp med det gamla bilkonceptet—ett katastrofalt beslut. Jag förstår inte hur detta kunde ha hänt. Det nya konceptet var lite mindre giftigt men inte heller snabbare. När man tänker på hur många briljanta hjärnor som arbetar där, undrar man hur detta är möjligt. Om McLaren kan göra det måste Mercedes göra det också. De var en stor besvikelse“, sa Christian Danner enligt Formula Passion. (Översatt av Google)

Lewis Hamiltons fejd med Nico Rosberg återuppstår när han förnekar 7X Champ 2nd Extreme E-titel

När besvikelsen fortsätter att förfölja Mercedes, tar Lewis Hamilton, som väljer bort Mercedes test efter säsongen i Abu Dhabi, en veckas arbete innan vinteruppehållet.

Hamilton delar med sig av sina planer för vinteruppehållet

Medan lagkamraterna Frederik Vesti och George Russell tog ansvaret på banan i testet efter säsongen, delade Lewis Hamilton insikter om sina planer efter säsongen. Hamilton skulle avsluta arbetet den 10 december och avslöjade sina planer under vinteruppehållet.

”Jag slutar inte jobba förrän den 10 december. Jag ska åka till LA för att jobba med lite musik för en liten stund. En vän till mig ska ha barn, så jag kommer att finnas där för det. Sedan familjetid i bergen, frisk luft, vandring och längdskidåkning,” Lewis Hamilton citerades av Express Sports.

Efter att ha reflekterat över det utmanande året, erkände Hamilton kampen och sa: “Det har inte varit ett bra år i allmänhet. Det finns inte mycket att ta från året. Att jag överlevde det (är positivt), men förmodligen är det ungefär det.

Vägen till säsongen 2024 verkar vara ganska utmanande för Mercedes. Men i Formel 1-världen, där oväntade saker förväntas hända, är jakten på segern för det Brackley-baserade laget långt ifrån över. Dela dina tankar om saken med oss ​​i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär