Tuesday, February 27, 2024
HemGolfDe tre bästa anledningarna till att Brooks Koepka aldrig kommer att glömma...

De tre bästa anledningarna till att Brooks Koepka aldrig kommer att glömma 2023

Brooks Koepka är utan tvekan en av golfsuperstjärnorna. 5x Major-vinnaren har vunnit några av de största turneringarna i världen, och han har tjänat miljontals fans och dollar. När han reflekterar över sin resa sedan han blev professionell och vann stora segrar, har Koepka gott om skäl att vara stolt över minnesvärda och givande år. Men det är säsongen 2022-23 som precis toppade diagrammet för honom!

Amerikas favoritvideo idag

2023 var inte bara ännu ett år för honom. Det var ett år som förändrade hans liv och gav honom glädje, framgång och kärlek. När solen går ner på året kan detta vara det år som han kommer att uppskatta mest i sin karriär och sitt liv.

3. Vinner första gången två gånger på LIV Golf

Koepka gick med i den Norman-ledda ligan i juni 2022 och har varit en regelbunden utmanare på LIV Golf. Men han vann inte mer än ett event under sin debutsäsong: LIV Golf Invitational Jeddah. Men det ändrades 2023, när han tog två titlar: LIV Golf Invitational Orlando och LIV Golf Invitational Jeddah.

33-åringen hade fem topp-10-placeringar och åtta topp-15-placeringar, vilket gör honom till en av de mest konsekventa spelarna i ligan. Han slutade säsongen rankad trea i LIV Golf-ställningen, bakom endast Talor Gooch och Cameron Smith.

2. Första gången på länge — tillbaka till att vinna en major

LIV Golfer är känd för sin dominans i de stora mästerskapen. Det var 2019 när han vann på det stora evenemanget för sista gången. Efter att ha kämpat och försökt i fyra år förändrades hans öde 2023.

Det före detta PGAT-proffset vann PGA-mästerskapet för tredje gången i sin karriär, vilket gjorde det till karriärens femte majortitel. Hans fantastiska vinst gjorde honom också till den första LIV-golfspelaren att vinna någon major. Förutom sin vinst presterade han också bra vid de två andra prestigefyllda evenemangen. Koepka hade ett nära samtal på Masters, då han slutade på andra plats oavgjort med Phil Mickelson. Han lade till ytterligare en topp-20-placering vid US Open, där han slutade på 17:e plats.

Raed också: LIV Golf News: Topp 3 PIF-guvernör Yasir Al-Rumayyan misslyckade ögonblick i golfens värld 2023

1. Välkomnade sitt första barn med frun Jena Sims

Den största anledningen till att Koepka kommer att betrakta 2023 som det bästa året i sitt liv är inte relaterat till golf utan till hans personliga liv. Den 27 juli välkomnade han och hans fru, Jena Sims, sitt första barn, deras son som heter ‘Crew Sims Koepka’. Paret tillkännagav nyheten på sina konton i sociala medier och delade med sig av bedårande bilder på sin pojke. Medan han delade med sig av de goda nyheterna skrev han helt enkelt: “Jag älskar min besättning.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Brooks Koepka (@bkoepka)

Koepka har uppnått mycket i sin golfkarriär och har all anledning att vara stolt över sina prestationer och tacksam för hans välsignelser. Vi hoppas att 2024 ger honom mer lycka och framgång.

RELATED ARTICLES

Mest populär