Thursday, November 30, 2023
HemNBA"De här skorna är Michael Jordan-skor" Chicago-historikern avslöjar den djupa betydelsen av...

“De här skorna är Michael Jordan-skor” Chicago-historikern avslöjar den djupa betydelsen av ett Jordan-varumärke på 5,1 miljarder dollar för Chicagos folk

Chicago Bulls gjorde det otänkbara på 1990-talet. De vann sex mästerskap på åtta år. Michael Jordan tog laget till aldrig tidigare skådade höjder. Bulls-dynastin hjälpte till att lyfta lagets värde till nya höjder, och på grund av deras vinster från 20 år sedan äger laget fortfarande det fjärde högsta värdet bland NBA-lagen. Tillsammans med laget växte Jordan själv också sitt eget varumärke avsevärt.

Även om huvuddelarna av Bulls-dynastin är tretorv och Michael Jordan, är den enda faktorn som ofta förbises mode, särskilt skor.

Inverkan av Air Jordan på folket

En Chicago-historiker vid namn Sherman “Dilla” Thomas blev känd genom sociala medier för sina lektioner om Chicagos historia. För närvarande ger han guidade turer av historiska landmärken i staden. När han förklarade betydelsen av Bulls-dynastin, fortsatte Thomas med att berätta om vilken inverkan Air Jordan har haft på honom och samhället.

Thomas sa: “Det har verkligen skapat sin egen ekonomi”. Enligt WGNTV har skorna stor betydelse för alla, även för en historiker som har köpt ett flertal par.

Han avslöjade också att när han går för ett samtal med Bulls eller White Sox, kommer han att använda pengarna till nya Air Jordans eftersom de är en del av kulturen. Thomas sa: “När checken kommer återinvesterar jag den i min verksamhet, allt utom vad det kostar att få ett par skor, och de skorna är Michael Jordan-skor.”

Så Sherman Thomas spenderar ofta sina pengar på att skaffa nya par Air Jordans. Även de äldre versionerna är fortfarande ett tidlöst föremål som folk älskar att ha, och detta har tjänat Nike mycket pengar genom åren.

Michael Jordans skor inbringade miljarder

Sedan 2014 har Michael Jordan varit miljardär. Han tjänade nästan alla sina pengar efter att han gick i pension från basket. Hans skor, Air Jordan, var huvudorsaken bakom det.

Under räkenskapsåret 2022 tog Air Jordans in nästan 5,1 miljarder dollar till Nike. På grund av avtalet som Jordan skrev på när han kom in i ligan, gjorde han 5% av all försäljning för Jordan Brand. Detta gav honom 256 miljoner dollar 2022.

Sedan det signerade med Nike 1984 har varumärket betalat Jordan över 1,5 miljarder dollar. Men Jordan förtjänar varenda krona av detta, eftersom han är anledningen till att varumärket är där det är just nu.

Vad tycker du om Air Jordan-skors betydelse för människor? Låt oss veta i kommentarerna!

RELATED ARTICLES

Mest populär