Tuesday, February 27, 2024
HemNBA"De gav upp en kungens lösen": Kawhi Leonard blir ifrågasatt för att...

“De gav upp en kungens lösen”: Kawhi Leonard blir ifrågasatt för att ha kastat bort ljus framtid med Shai Gilgeous-Alexander för Paul George

Los Angeles Clippers har varit en perenn titelutmanare sedan tidigare Microsoft-chefen, Steve Ballmer, köpte franchisen 2014. Ballmer har hällt in miljoner i franchisen för att skaffa sig jämställdhet med sina stadsrivaler, Los Angeles Lakers. Under 2019 blev Clippers omedelbart titelfavoriter när de slutförde förvärvet av Kawhi Leonard och Paul George. Men fyra år senare har Clippers fortfarande inte vunnit den eftertraktade Larry O’Brien-trofén.

Amerikas favoritvideo idag

Nyligen har en populär värd ifrågasatt Clippers för att byta bort en ljus framtid med Shai Gilgeous-Alexander för Paul George. Var det ett stort misstag, eller kan Clippers motivera sitt beslut?

Shannon Sharpe är kritisk till Clippers beslut att byta bort Shai

Shannon Sharpe gjorde ett framträdande i Gilbert Arenas podcast, Gil’s Arena. Under ett samtal med värden gav Sharpe insikter om Clippers ökända 2019 lågsäsong. Han sa: “Jag hörde att Doc (Rivers) pratade och han försökte förklara. Han är som “du måste ge den här killen (Shai) ett år”, och han (Kawhi) sa “om du inte får mig PG, jag ska gå till laget på andra sidan korridoren”, och de hade dåligt råd med det … Jag förstår att de var tvungna att flytta och de gav upp en kungens lösen för att få PG.”

Inledningsvis verkade handeln vara ömsesidigt fördelaktig för båda lagen. Men i efterhand har det blivit allt mer skevt, med tanke på Clippers misslyckande med att säkra en NBA-titel, medan Shai har blommat ut till en MVP-kaliberspelare i Oklahoma. Ändå kunde Clippers-fansen fortfarande finna tröst i det faktum att deras älskade franchise fortfarande kunde vinna en titel med Kawhi och PG. Under de senaste veckorna har Clippers varit det mest formmässiga laget i ligan. Saker och ting börjar äntligen klicka mellan deras superstjärnor, och en djup löpning efter säsongen ser extremt trolig ut just nu.

Är Clippers en titelutmanare?

Clippers inledde säsongen i urusel form. Men sedan Ty Lue flyttade James Harden till point guard-positionen har Clippers sett en markant förbättring av sina prestationer och resultat. De upptar för närvarande fjärdeplatsen i Western Conference-ställningen, med 18 vinster och 12 förluster. Clippers hittar sitt spår precis vid rätt ögonblick av säsongen.

LA är ett av de bästa offensiva lagen i NBA. De har noterat ett offensivt betyg på 118,4, vilket är den 10:e bästa i ligan. De är också ett av de bästa lagen utanför bågen. För närvarande har de spelat in en 3-poängsprocent på 38,1% (som ett lag), den fjärde bästa poängen i ligan. Deras titelfönster håller på att stängas, och Clippers måste desperat vinna en för att etablera sin status och motivera sina dyra drag. Annars skulle deras enorma spel på Kawhi, PG och Harden ha misslyckats. Kan Clippers vinna titeln 2024? Låt oss veta i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär