Tuesday, February 27, 2024
HemMMA"De flesta av dem känner inte till Muay Thai" – Stamp Fairtex...

“De flesta av dem känner inte till Muay Thai” – Stamp Fairtex delar varför hon tycker att krigare i andra organisationer har sämre slagkraft

Stamp Fairtex tvivlar inte på att ONE Championship har de bästa anfallarna från någon kampsportorganisation i världen. Den thailändska megastjärnan gick in i en klass för sig i september förra året genom att vinna den lediga ONE Women’s Atomweight MMA World-titeln för att bli den första fightern att hålla ett bälte i tre sporter i befordrans historia.

Stamp hade tidigare divisionens Muay Thai- och kickboxningsband innan hon fokuserade på jakten på MMA-härlighet. Med ONE som utökar sin globala räckvidd ytterligare i år har diskussioner väckts bland kampsportsfans om vilken som är den bästa organisationen i världen.

Stämpla Fairtex fast i sin hållning

Fairtex-produkten anser att det, när det gäller slående, inte råder någon tvekan om att hennes hem är överlägset alla, inklusive UFC. “Jag tycker att ONE Championship är bättre (än UFC). Det har gett många möjligheter till människor”, sa Stamp i en intervju med Sportsmanor.

Världens största kampsportsorganisation har en rad världsmästaranfallare i sin lista, med framstående från Muay Thai och kickboxning som regelbundet visar upp sina talanger. ONE Championship kommer att ha hållit 60 live-evenemang i slutet av 2023, vilket är betydligt fler än tidigare år.

En stor del av den ökningen beror på introduktionen av ONE Friday Fights – en veckovis evenemangsserie på den ikoniska Lumpinee Boxing Stadium i Bangkok, Thailand. Majoriteten av slagsmålen som finns på varje kort är Muay Thai-strider, och detta har gett kampanjen fler möjligheter att visa upp sitt djupa djup av slående talang.

Och det stannar inte där. Många MMA-fighters som tävlar i ONE har Muay Thai eller kickboxningsbakgrund, vilket leder till fler sammandrabbningar på fötterna jämfört med UFC:s grappling och brottning-tunga affärer. Stamp anser att, givet detta faktum, erbjuder ONE Championship en mer spännande produkt än sina konkurrenter.

ONE är bäst för Muay Thai

“Jag tror att ONE Championship har de bästa anfallarna i världen, och det finns många av dem. De flesta (krigare i andra MMA-organisationer) känner inte till Muay Thai, så deras anfall är inte så bra, säger Stamp.

För sitt nästa evenemang på primetime i USA kommer ONE att ta på sig ett helt Muay Thai-kort med anfallare i världsklass som tävlar på sportens högsta nivåer.

Stamp Fairtex skapar historia genom att bli de tre första sportmästare i historien om ONE Championship

Nordamerikanska prenumeranter på Prime Video kan fånga ONE Fight Night 17: Kryklia vs. Roberts live och gratis från den berömda Lumpinee Boxing Stadium i Bangkok, Thailand, fredagen den 8 december. ONE kommer att sätta på ett helt Muay Thai-kort med världen -klass anfallare som tävlar på sportens högsta nivåer.

“Jag missade den här möjligheten en gång” – Stamp Fairtex hoppas kunna delta i tävlingen med blandade regler

RELATED ARTICLES

Mest populär