Thursday, November 30, 2023
HemBoxing"De är partiska": Upprörd WBC-president hävdar att Ring Magazine "Endast hotar sportens...

“De är partiska”: Upprörd WBC-president hävdar att Ring Magazine “Endast hotar sportens trovärdighet”

Mauricio Sulaiman, ordförande för World Boxing Council (WBC), släppte nyligen sin uppriktiga åsikt om Ring Magazine Belt. Avfärdar sedan dess betydelse i boxningsvärlden. I en passionerad förklaring uttryckte Sulaiman sitt förakt. Dessutom ifrågasätter han varför media, mästare och promotorer ger trovärdighet åt ett bälte som i hans ögon utgör ett hot mot sportens integritet.

WBC-chefen, känd för sitt no-nonsense tillvägagångssätt, skrädde inga ord när han fördömde Ring Magazines ranking. Följaktligen märka dem som korrupta.

Dessutom var Mauricio Sulaiman stenhård under sin tid som president för att rensa upp sporten. Med dessa utställnings- och crossover-kamper som verkar ha bättre utdelning, väljer fler och fler pugilister det framför icke-titlar. I en exklusiv intervju uttrycker tydligt frustrerad Sulaiman sin syn på The Ring Magazine-bältet.

Mauricio Sulaiman säger vad han tycker

Sulaimans missnöje sträcker sig till uppfattningen av The Ring Magazine som ett företag snarare än en genuin bidragsgivare till sporten. Han betonade att boxningens väsen ligger i ansträngningarna från dem som förenar boxningens värld. Dessutom gör det det säkrare och bättre. Däremot avfärdade han tanken på att en papperstidning skulle ge ett bälte, och betonade att sådana utmärkelser inte har någon egentlig mening. “Det är världens Boxing United som gör boxningen säkrare och bättre att en papperstidning som ger ett bälte inte har någon mening.”

Dessutom förklarade Mauricio, med en eldig ton, “Om du rör min WBC kommer jag att slå tillbaka.” Hans frustration härrör från den senaste förklaringen att rankingen av olika boxningsorganisationer påstås vara nedsmutsad. Detta avslöjande, i kombination med den upplevda fördomen i Ring Magazine, har slagit en nerv i boxningsvärlden. ”De är ett företag. de tjänar pengar, de är partiska. Det är inte boxning.”

Med rötter i sin övertygelse om att besluten som fattas av publikationen är godtyckliga, tar WBC-presidenten en stark hållning mot Ring Magazine Belt. Han erkände fighters uppskattning för positiv bevakning. Sulaiman uppmanar dock till en närmare granskning av tidningens val och hoppas att boxningsvärlden förstår de potentiella följderna. Dessutom efterlyser han ett stopp för att värdesätta magasinsbälten. Som svar på frågor om Francis NgannouI sin senaste match mot Tyson Fury bekräftade han att Ngannou, en tillräckligt stark boxare, förtjänade ett betyg av WBC.

Maurices roll i Francis Ngannous ranking

Det var en till synes omatchad match mellan obesegrade WBC-mästare Tyson Fury och MMA-fighter Francis Ngannou. Fransk-kamerunaren överraskade alla genom att landa en kraftfull vänsterkrok som sänkte Fury i den tredje omgången. Trots att Fury återhämtade sig och säkrade en seger med delat beslut, lämnade Ngannous prestation ett intryck.

Ngannou, känd för sin MMA-bakgrund, försvarade sin ranking, med WBC-president Sulaiman som citerade sina prestationer inom olika kampsporter. Mauricio Sulaiman berömde Ngannous prestation mot Fury, vilket indikerar en rekommendation för hans höga placering. Om Ngannou godkändes skulle han överträffa fighters som Filip Hrgovic och Daniel Dubois. Han planerar dock att återvända till MMA nästa år.

Sulaimans brinnande förkastande av Ring Magazine Belt lägger till ett nytt lager av intriger till boxningsberättelsen. Frågan kvarstår nu: Kommer media och intressenter att lyssna på Sulaimans uppmaning att omvärdera betydelsen av tidskriftsbälten? Eller kommer den traditionella tjusningen med sådana utmärkelser att fortsätta att hålla makten i boxningens värld?

RELATED ARTICLES

Mest populär