Wednesday, December 6, 2023
HemTennisDavis Cups nyckelroll i att lösa ett av tennisens mest kvardröjande problem...

Davis Cups nyckelroll i att lösa ett av tennisens mest kvardröjande problem uttryckt av 38-åriga före detta ATP-stjärna – “Gick igenom depression”

Tennis är en av de rikaste sporterna i världen. Det kommer med lukrativa prispengar och stora sponsoravtal. Men med så mycket som står på spel kommer ytterligare press. Trycket att prestera och utklassa motståndarna och försegla affären. Flera psykologer säger att tennis är en av de ensammaste och mest känslomässigt utmanande sporterna i världen. Den 38-årige före detta ATP-stjärnan, Marcos Baghdatis, reflekterar över hur händelser som Davis Cup hjälper till att bekämpa en del av den ensamhet och isolering som spelare möter under turnén.

Varje sport i världen är krävande på sitt sätt. Men när vi pratar om mental tuffhet inom idrotten är det inget som slår racketsporten. Det är inte bara en fysisk sport som testar spelarnas konditionsnivåer utan också deras karaktär för att hålla kvar sina känslor under en längre tid. På tal om längre spann, ja, det kommer redan in klagomål för det intensiva schemat under säsongen 2024. Men innan vi går till nästa säsong, låt oss fokusera på Davis Cup-‘The World Cup of Tennis’.

Behovet av evenemang som Davis Cup under ett kalenderår

Tennis är en individuell sport som drar till sig mer press jämfört med andra sporter. Förutom Davis Cup, Fed Cup och några andra tillfällen måste spelare hantera pressen av att spela en match ensam. Och Baghdatis håller med om denna aspekt. När han reflekterade över hur händelser som Davis Cup hjälpte honom att bekämpa en del av ensamheten och isoleringen under turnéerna, sa han under sin intervju med PTPA,

“Tennis är en väldigt tuff sport. I tennis är du ensam. Du har ditt eget lag. Du spenderar mycket tid ensam på hotellrummet. När du reser var 5:e dag får du dina väskor och du börjar resa till ett annat evenemang. Som när du blir skadad, du vet, du måste ta hand om dig själv och du måste hitta sätt att vara lycklig. Jag menar, jag gick igenom det. 90-95% av spelarna gick igenom depression vid ett ögonblick av sin karriär. Så det är en väldigt, väldigt ensam och svår sport som jag kanske tror, ​​du vet om du kanske några veckor på året kan ha ett event där du kan gå och spela med vänner. Det kanske höjer dig lite, vet du. Det var vad som hände när jag representerade Cypern när jag spelade Davis Cup. Det stärkte mig under de kommande en eller två månaderna”.

Han tillade vidare, “Och du vet att om du är det oftare, kanske det kan ge dig lite mer. Du känner till den mentala hälsosidan och den fysiska sidan du vet, för att ge dig lite av en boost.”

Flera spelare har också varit högljudda ganska nyligen om ensamheten och livets kamp på turnén.

Kampen om psykisk hälsa i tennis är inte ett nytt ämne

Naomi Osaka & Nick Kyrgios har varit ganska högljudda om livets fallgropar för spelarna på turné. Till och med innehavaren av åtta Grand Slam-titlar, Andre Agassi, har pratat om de svårigheter som tennisspelarna ställs inför under sin karriär. Han tog upp oro över ensamhet och dess inverkan på mental hälsa i sin självbiografi.

Nyligen tog även världsettan i damsingeln Iga Swiatek upp sin oro över ökningen av obligatoriska turneringar. Hon tror att ett intensivt schema inte bara kommer att ta en vägtull på spelarnas kroppar utan också påverka deras mentala hälsa och välbefinnande. 2024 är också ett OS-år och spelarna kommer att pressa sina kroppar mer än någon annan säsong.

Tycker du att spelarhälsan, både fysisk och mental, bör komma innan man genomför lukrativa turneringar?

RELATED ARTICLES

Mest populär