Sunday, February 25, 2024
HemChris EubanksDavis Cup-nyheter: Team USA visar humanitär gest för Ukraina

Davis Cup-nyheter: Team USA visar humanitär gest för Ukraina

Konflikten mellan Ryssland och Ukraina har tagit hårt på den östra delen av Europa. De geopolitiska spänningarna har pågått i månader och har inte upphört att existera. Dessutom har idrottsvärlden också påverkats. Ta till exempel Davis Cup-matchen mellan Ukraina och USA. På grund av spänningarna i Ukraina hålls matchen på en neutral plats, Litauen.

Trots detta har hemmalaget visat stort hjärta genom att tävla starkt i tuffa tider. De har fått skickligt stöd av sina motsvarigheter, som gjorde en underbar gest under sin slips.

Davis Cup tar fram en ädel gest från amerikansk sida

Team USA är det 7:e seedet i kvalet och starka favoriter mot Ukraina. Med stjärnor som Taylor Fritz och Chris Eubanks vann de sin slips bekvämt. Det som dock var intressant att se var ett vänligt drag av det amerikanska laget under matchen.

DYK DYPARE: Bekräftade Taylor Fritz flickvän Morgan Riddle just sin närvaro vid Super Bowl LVIII?

De bar rosetter och märken på sitt kit och uppmanade till fred i Ukraina. Det var en underbar och hjärtevärmande handling av det amerikanska laget, som inte bara vann sina motståndares hjärtan utan även fansen. Deras drag var mycket uppskattat på sociala medier, med tusentals fans som berömde den vänliga handlingen. Videon på Team USA som hälsar sina motståndare efter matchen delades av Davis Cups officiella Twitter-handtag. Det blev viralt så fort det lades upp, eftersom fansen noterade den vänliga gesten av Fritz och co. Samtidigt gjorde Fritz, trots sin underbara gest, sina fans besvikna innan matchen.

Tennis spelar för fred

USA bär rosetter och märken på sitt kit som efterlyser bit i Ukraina. #DavisCup | @usta pic.twitter.com/DglSk8b7Dz

— Davis Cup (@DavisCup) 1 februari 2024

Fritz drar sig ut på grund av en skada

Den amerikanske stjärnan hade en ansträngande Australian Open-kampanj, där han nådde kvartsfinal. Under de åtta senaste förlorade han mot Novak Djokovic efter att ha gett en bra fight. Därefter fick han en lindrig skada.

Fritz drog sig ur sin inledande singelmatch i Davis Cup mot Ukraina på grund av en höger höftskada. Chris Eubanks gick in i stället. Fritz är dock tillbaka och just nu pågår hans match mot Vladyslav Orlov, även om det är ett dött gummi.

Med denna vinst gick Team USA vidare till Davis Cup-finalen. Gruppspelet i finalen kommer att hållas i september senare i år. Det ska bli intressant att se vem som kommer ut i toppen i denna multinationsturnering.

Inlägget Davis Cup News: Team USA visar humanitär gest för Ukraina dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär