Wednesday, February 28, 2024
HemTennisDavis Cup-final: Alex de Minaur vs. Jannik Sinner Preview, Head-To-Head och Prediction

Davis Cup-final: Alex de Minaur vs. Jannik Sinner Preview, Head-To-Head och Prediction

Några av de största namnen på herrbanan har gjort enastående prestationer i Davis Cup sedan starten 1900. Även i den senaste upplagan av det främsta internationella lagevenemanget har det varit en del action på planen från ATP-spelarna som representerar deras respektive länder.

Amerikas favoritvideo idag

Men nu närmar sig “VM i tennis” sitt slut då den stora scenen är redo för en mästerskapsmatch mellan Australien och Italien. Jannik Sinner kommer från Italien och kommer att tävla med Aussie, Alex de Minaur, eftersom de båda kommer att tävla om internationell ära.

Alex de Minaur vs. Jannik Sinner: Förhandsvisning av sista matchen

Den italienska tennisstjärnan har varit på gång den här säsongen, efter att tidigare ha nått de fyra bästa rankningarna på ATP-touren. Jannik Sinner, som säkrade en tvåa i Nitto ATP-finalen, har fortsatt sitt stora momentum på banan till Davis Cup. Med hjälp av den 22-årige spelarens seger i raka set mot Tallon Greikspoor, 7-6, 6-1, säkrade den italienska sidan en plats i semin. Senare chockade den nuvarande världens nummer 4 även Novak Djokovic i singelmatchen, 6-2, 2-6, 7-5, eftersom hans nation nu har nått finalen i Davis Cup.

“Du kan säga att han inte är en poser” – Roger Federer-fans kommer att omfamna den unge ungen Carlos Alcaraz efter hans graciösa agerande på Indian Wells

Alex de Minaur, å andra sidan, har också gjort några avgörande insatser som har banat vägen för hans lags andra raka Davis Cup-final. Med en 4-6, 7-6(2), 7-5 seger mot Jiri Lehecka, hjälpte Aussie sitt land att göra en otrolig comeback mot Tjeckien tidigare i veckan. Senare i semifinalen dunkade De Minaur Finlands Emil Ruusuvuori i en rak match med 6-4, 6-3, eftersom Aussies nu har tagit sig till sin andra raka Davis Cup-final.

De Minaur vs. Sinner: Head-to-Head rekord

Detta kommer att vara deras sjätte möte på planen, med den 22-årige italienska spelaren som för närvarande åtnjuter en dominerande 5-0 ledning i sitt head-to-head rekord mot De Minaur. I mästerskapet i Canadian Open stod ATP-spelarna senast mot varandra, där Sinner vann titeln efter en seger med 6-4, 6-1.

Förutsägelse: Sinner att vägleda sin nation till internationell ära

Även om båda ATP-spelarna har presterat briljant i Davis Cup, är det italienaren som sannolikt kommer att överträffa De Minaur i deras kommande möte på planen. Med tanke på hans tidigare möten mot Aussie och hans fantastiska form under den här säsongen, kommer den 22-årige spelaren att segra i denna singelmatch och kommer att leda sin nation till ära vid det internationella evenemanget.

RELATED ARTICLES

Mest populär