Thursday, November 30, 2023
HemSoccerDavid Beckham minns att Sir Alex Ferguson tog nummer 10 från honom...

David Beckham minns att Sir Alex Ferguson tog nummer 10 från honom trots “En av de bästa säsongerna”

David Beckham har många bra minnen från sin spelarkarriär i Manchester United. Fotbollsfansen älskade också hans far-son-relation med legendaren Sir Alex Ferguson. De spelade en viktig roll för att hjälpa klubben att vinna troféer. Mitt i de glada stunderna fanns det några obekväma och besvärliga också. I en intervju nyligen kom Beckham ihåg tiden när Ferguson tog den ikoniska #10-tröjan från honom trots att han hade en lysande säsong.

Detta är en av många incidenter som betyder att alla Fergusons spelare inklusive Beckham hade enorm respekt för den skotske fotbollschefen. De visste att Sir Alex Ferguson skulle ha fattat ett visst beslut av en speciell anledning. Därför accepterade de det som det var.

David Beckham pratar om när Sir Alex Ferguson tog bort sin tröja nummer 10

David Beckham hade en fantastisk säsong 1996-97 med nr 10-tröjan. Han gjorde 12 mål och gav 11 assist för Red Devils. Det var hans enda säsong, där han hade tvåsiffrigt vad gäller mål och assist. Under den säsongen hjälpte han också Manchester United att vinna Premier League-titeln. Sammantaget var den säsongen en av hans bästa säsonger någonsin. Trots detta avslöjade han det Sir Alex Ferguson berättade för honom att han inte skulle bära tröjan nr 10 för följande säsong. Den legendariska managern förmedlade detta till fotbollsikonen på ett enkelt samtal.

I en intervju nyligen mindes han händelsen och sa: “Det var fantastiskt eftersom en av spelarna jag alltid såg upp till var Mark Hughes. Så för mig att bära nummer 10 var väldigt speciellt och jag minns att jag var på semester på Malta och min telefon ringde. Och vi skrev precis på Teddy Sheringham och det var “Hej, det är chefen”, och jag var som okej chef, det här är något annat”.

Beckham fortsatte, “Han sa ‘Vi värvar Teddy Sheringham, vi tar nummer 10’. Och jag var som “Ingen chef, jag hade en fantastisk säsong i denna nummer 10”. (Ferguson svarade) “Nej, det spelar ingen roll, vi ses om några veckor, David”, och det var allt, nummer 10 togs bort från mig i en av de bästa säsongerna jag någonsin haft. Men när jag kom tillbaka till träningen sa chefen ‘Förresten, du har nummer sju’, och jag var som (andas ut av lättnad)”. Det var en ganska oväntad vändning till historien till slut.

David Beckham har alltid älskat sin tid i Manchester United under Alex Ferguson. Den tidigare England-landskampen har i flera intervjuer också sagt att han skulle älska att återvända till klubben i någon egenskap.

David Beckham har förblivit sysselsatt efter att ha gått i pension från att spela fotboll. Han är upptagen med sin roll som ägare av MLS-klubben Inter Miami och hans andra satsningar inom olika branscher. Trots det har han aldrig glömt sin kärlek till Manchester United. Han har varit öppen för en återgång till de röda djävlarna. Under de Qatariska ägarryktena fanns det kopplingar till en ambassadörsroll med de röda djävlarna. Manchester United-ikonen hade också talat emot Glazers. Han pratade främst om klubbens nuvarande situation.

Han sa, “Man United kommer alltid att vara Man United, de kommer alltid att vara en av de största klubbarna i världen. Nu måste vi komma tillbaka till det för fansen, spelarna, tränarstaben och managern eftersom det för tillfället inte finns någon stabilitet. Vi måste få tillbaka samtalet på planen, snarare än utanför det.”

Detta visar tydligt att tidigare spelare som David Beckham och andra är mer än redo att hjälpa till. Så den stora frågan är, när kommer Manchester United faktiskt att tas över av en ny köpare? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär