Wednesday, December 6, 2023
HemNFLDave Portnoy rör om potten med påståenden kring Ohio State's Game Prep...

Dave Portnoy rör om potten med påståenden kring Ohio State’s Game Prep mitt i Michigans utredning

Dave Portnoy har ropat ut ansiktet nummer två i skyltstöldskandalen. Han pekade på Ohio State för deras tidigare avrättningar av liknande metoder mot Penn Quakers. Ohio är det andra laget efter Michigan som trendar bland anklagelserna om skyltstöld och personlig scouting. Trots att deras namn cirklade runt signalerade de inte någon betydande roll.

Det har redan gått ett par veckor sedan skandalen bröt ut. Främst NCAA, sedan Central Michigan, och Big Ten följde med sin utredning. Berättelsens ramaskri är dock långt ifrån över efter några slag av avstängning och resignation. Men den här veckan verkar spela en avgörande roll i den slutliga domen.

Dave Portnoy citerar för sin diskreta källa

Dave Portnoy fortsatte sina provocerande ställningstaganden om skandalen och diverse fynd. Han svarade på anklagelserna mot Michigan och uttryckte sitt perspektiv på situationen. Dave hävdade att hans “källa” hade berättat för honom om Ohio State fotbollslag. De hävdar att de stal Penn Quakers skyltar genom ett filmat medium innan deras match förra året. Hans senaste X-inlägg om detta lyder: “Jag har en pålitlig källa som säger att Ohio State hade Penn State’s PRACTICE-film innan de spelade dem i Happy Vally förra året. Mycket intressant faktiskt.”

Dave Portnoy förmedlade att han hade hört viskningar om att Ohio State tränare hade värvat hans syskon för att undersöka Michigan. Han hade kallat sitt drag som ett misstag eftersom Michigan hade en stor segerstrejk mot Ohio State. Nyligen hyllade han också Connor Stalions för hans service till Michigans fotbollslag. Och stöttade Michigan i skyltstöldskandalen.

Det handlar inte bara om Michigan

Kontroversen kring skyltstöld i collegefotboll är inte begränsad till Michigan. Frågan har kastat en skugga över Michigans integritet och väckt frågor om hur flera andra lag arbetar på Big Ten-konferensen. Anklagelserna tyder på att problemet är systemiskt och sträcker sig bortom gränserna för ett enskilt lag eller stat. Situationen har dock föranlett ett bredare samtal om tävlingsidrottens etik.

Mitt i påståenden om privat utredning mot Michigan applåderar Dave Portnoy rivalitetsupptåg

Det skulle vara lika spännande att se det slutliga resultatet av den trassliga skandalen. Minst tre parallella utredningar utspelas för närvarande. NCAA, Central Michigan med sin interna granskning, och Big Ten med hänvisning till sin policy, är ute efter Michigan. Den senaste tidens påskyndande av utredande organ har förhoppningen att snart rätta till det hela.

RELATED ARTICLES

Mest populär