Sunday, December 10, 2023
HemNFLDark Times i NFL när Fired Raiders HC Josh McDaniel möter hettan...

Dark Times i NFL när Fired Raiders HC Josh McDaniel möter hettan över “Fragile Ego”

Saker och ting blir värre och hemskt för ex-Raiders huvudtränare, Josh McDaniels. Dagar efter att han fick sparken från franchisen har några skrämmande detaljer från hans tid med Broncos avslöjats. Broncos ex-tight end Nate Jackson har fällt bomber i sin senaste artikel om McDaniels.

Jackson spelade för Broncos i sex säsonger, från 2003 till 2009. Hans Broncos-karriär avslutades i praktiken 2009 under McDaniels, men han var inte den enda. Fotbollsspelaren som blev författare har avslöjat sjuka historier från Josh-eran på sistone. Från “Bill Belichick wannabe” till att sparka spelare över “bräckligt ego”, attackerade Jackson Broncos tidigare huvudtränare på ett konto utan spärr.

Bombshells föll på Josh McDaniels Broncos-uppdrag

McDaniels kom till Broncos 2009 och fick sparken nästa säsong. Men mycket hände under den tiden som garanterar att det kommer att ta med sig den mörka sidan av NFL. På pappret startade McDaniels med 6-0 under sin första säsong och gick ut efter en 3-9 fallout året därpå. Inget extraordinärt här. Men Jackson har avslöjat vad som hände bakom kulisserna under den tiden, och det är svårt att tro.

Enligt rapporter behandlade McDaniels spelarna som barn och utlovade belöningar för att delta i träningsgruppen. Men det här är bara början, och saker och ting blir bara allvarliga härifrån. Tränaren ska ha känt sig “obekväm” med Broncos begåvade offensiva spelare Jay Cutler, Brandon Marshall och Tony Scheffler, som var produkter av den tidigare 2x Super Bowl-vinnande huvudtränaren Mike Shanahan.

Den tidigare offensiva tacklingen Tyler Polumbus, som spelade under båda tränarna, avslöjade den bisarra kommentaren McDaniels gjorde efter sin handel med trion, “Gubbar, oroa dig inte för quarterback-situationen. Jag kan förvandla en high school quarterback till en All-Pro”, skrev Jackson.

Saker och ting förvärrades när McDaniels trodde på ett rykte om att hans fru Laura gillade Peyton Hillis. Han fortsatte att avskeda RB utan några bevis eller ytterligare diskussion. McDaniels var också känd för att efterlikna Patriots Bill Belichick. Han skrev jättemantran med versaler över hela anläggningen och fick sina spelare att recitera dem. Han ska enligt uppgift förbanna spelarna som hade en dålig dag, skrek åt enheter i lagmötena på Bill Belichicks sätt och hade noll att visa för all den dramatiken i resultaten.

Ovanpå allt förstörde McDaniels en 2x Super Bowl-sida som satts ihop av Shanahan och förvandlade dem till gruppslutspelarna. Jackson har avslöjat dessa historier från Broncos oroliga McDaniels-era.

De en gång fruktade Broncos var skrattretande under HC:s mandatperiod, och ägarna fick nog efter 3-9 i grundserien 2010. McDaniels ersattes av John Fox efter att ha förstört flera lysande karriärer på ett år, inklusive Nate Jacksons.

Men saker och ting har inte förändrats mycket efter ett decennium. McDaniels har tvingats bort från sin tränartid med hemsk statistik än en gång.

Josh McDaniels som Raiders HC, en ännu värre upprepning av Broncos

Även om det nästan inte var lika illa som hans Broncos-skönhet, var McDaniels’ Raiders-uppdrag mycket värre statistiskt sett. Han satte ett par franchiserekord under sin 21 månader långa vistelse, tyvärr av fel anledningar. Raiders gav bort en ledning på 20 poäng mot Cardinals 2022, den högsta i franchisens historia.

Några veckor senare fumlade Raiders återigen en tvåsiffrig ledning över Rams och deras två dagars QB Baker Mayfield, som inte ens hade en ordentlig träning med laget. Något liknande hände också under den pågående säsongen, när Bears undraftade rookie Tyson Bagent kastade för 162 yards, 21/29, och en touchdown när 1-5 Bears avbröt McDaniels sida.

Med alla dessa i åtanke är det förmodligen inte förvånande att se varför Raiders skyndade sig att bli av med HC trots en ytterligare förlust på 40 miljoner dollar. Medan McDaniels kommer att fortsätta tjäna sitt utlovade belopp under resten av åren, är hans comeback till NFL i stort sett över om inte någon ägare hittar någon allvarlig potential eller sympati, eller förmodligen både och, i honom.

RELATED ARTICLES

Mest populär