Under lång tid har vi sett tennisens “stora 3” dominera sporten. Det verkar dock som om deras regeringstid kan komma att upphöra när vi ser uppkomsten av NextGen-spelare som Daniil Medvedev.

Under de senaste två åren har vi sett ryssen stiga upp i rankingen och han är för närvarande världens nr 4. Hur kom han dit? Som alla andra spelare kom han dit genom att arbeta på sina svagheter. Hans fitnesstränare Eric Fernandez diskuterade hur han kan flytta flytande med denna storlek i en nyligen intervju. Han sa,

När han anlände till Cannes hade Daniil redan denna naturliga förmåga att röra sig bra men muskulöst, det var verkligen inte bra. Med honom har vi insisterat mycket på underkroppens arbete. Det är viktigt i tennis att motstå rörelsens begränsningar och hitta en flytbarhet på stödnivån. Det är särskilt så för Daniil med sin spelstil. ”

Daniil Medvedev - ATP-finalen 2020
Rysslands Daniil Medvedev lyfter pokalen när han firar att vinna finalen. Han vann den mot Österrikes Dominic Thiem REUTERS / Toby Melville

Daniil Medvedev 2021

Att arbeta med några av hans svagheter hjälpte Daniil tydligt när vi såg honom stiga 2019. Det året nådde han finalen i US Open och vann 2 Masters 1000-titlar vilket var helt fantastiskt.

I början av 2020 gick Medvedev inte så bra eftersom han förlorade i de tidiga stadierna av många turneringar. Mot slutet av säsongen började han dock spela sin bästa tennis igen. Detta ledde till att han vann Paris Masters och ATP-finalen för att avsluta sin säsong på en hög ton.

Under 2021 är ryssen säkert en av favoriterna vid den första Grand Slam – Australian Open. Under tidigare säsonger lyckades han bara nå fjärde omgången men förhoppningsvis kommer han att ändra det när han spelar nästa år.

Läs mer – Andy Murray Detaljer Varför fördröja Australian Open 2021 med två veckor är det bästa scenariot för tennisspelare