Sunday, December 10, 2023
HemTennisDaniil Medvedev ansluter sig till Carlos Alcaraz för att tala mot ATP-finalbanan...

Daniil Medvedev ansluter sig till Carlos Alcaraz för att tala mot ATP-finalbanan när spelarna ser oförberedda ut för den ultimata årsslutsturneringen

Carlos Alcaraz och Daniil Medvedev är förbryllade i ATP-finalerna! Medan den 20-årige spanska tennisspelaren var ganska exalterad över att bli en del av årsslutsturneringen, stod han inför ett oväntat nederlag i den första omgången. Efter att ha förlorat mot Alexander Zverev, motiverade Wimbledon-mästaren sin förlust när han lade fram en förklaring, vilket underströk hans missnöje med domstolarna i Turin.

Förutom Alcaraz talade även Daniil Medvedev, som presterade förträffligt i den första omgången, öppenhjärtigt om de ogynnsamma omständigheterna för domstolen. Tillsammans med det betonade han den snabba ATP Finals-banan, som är det främsta kaotiska centrumet för turneringen och spelarna.

Daniil Medvedev höjer rösten angående ATP-finalerna

Den 27-årige ryske tennisspelaren inledde årsavslutningsmästerskapet med stor anda. Han besegrade Andrey Rublev för att ta sig förbi den första omgången av turneringen. Men även hans seger kom med en försiktig varning. Under presskonferensen efter matchen öppnade Grand Slam-mästaren upp om svårigheten han har ställts inför på de extremt snabba banorna i ATP-finalerna.

Han sa: “På den här banan kommer det inte att bli många matcher med brytpunkter, även om det inte var fallet idag. Naturligtvis är det lättare att avbryta en brytpunkt med ett ess än under ett rally! Jag satte bara en sekund på PBs och försökte dra det hårt. Tack allihopa!”

Precis som WTA-finalerna har ATP-finalerna också hamnat i problem och skapat kontroverser i samma pool av oro. Även om banorna i Cancun inte var lämpliga för turneringen, är banorna i Turin alldeles för snabba för att hinna med. Medvedev betonade också att det är ganska svårt att vinna på så snabba banor.

Billie Jean King Cups ambitiösa framtidsplaner avslöjade av 79-åriga tennislegend – “Det är så många vi måste…”

Ändå var det Alcaraz som först tog upp en liknande oro, eftersom spanjoren blev överraskad av banans snabbhet när han bombarderades bort från baslinjen. Låt oss ta en titt på svårigheterna som 20-åringen mötte under sin första omgångsmatch mot Zverev.

Carlos Alcaraz lämnade överraskad med snabbheten i ATP-finalbanan

Den andraseedade tennisspelaren, som är redo att möta Rublev i ett annat gruppspel av turneringen, berättade om problemen han ställdes inför under sin debutmatch. Han sa, “Ja, jag menar, den här ytan är den snabbaste på året, det är säkert. Jag vet inte varför de satte den här typen av yta i slutet av året eftersom alla turneringar som vi har spelat på hard court är så, så långsamma, sedan kommer vi hit till Masters och de lägger den här banan så, snabbt .”

Han var förbryllad över banans snabbhet efter matchen, särskilt med tanke på att ingen annan domstol under året hade kommit i närheten när det gäller snabbhet. Dessutom lyfte han också fram hur de ska göra turneringen utomhus eller inomhus eftersom han som spelare inte kan förstå hastigheten på underlaget.

Men vad tycker du om de stigande farhågorna från Alcaraz och Medvedev? Skriv dina tankar i kommentarsfältet nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär