Sunday, December 10, 2023
HemF1Daniel Ricciardos mörka förflutna återvänder när ex-chefen ångrar det "dåliga beslutet" att...

Daniel Ricciardos mörka förflutna återvänder när ex-chefen ångrar det “dåliga beslutet” att teckna honom

Hela Formel 1-världen är nästan aldrig överens i ett visst ämne. Alla är dock på samma sida om den respektlösa behandlingen av Daniel Ricciardo på McLaren. Hela hans fanbas förenades för att fördöma McLaren för deras handlingar när de sade upp Ricciardos kontrakt. Men vad händer om vi säger att det var australiensaren själv att skylla för det?

Nej, vi pratar inte om hans prestationer i McLaren Challenger. Vi pratar om hans agerande mycket innan han gick med i McLaren och hur det resulterade i att han körde för AlphaTauri. Låt oss ge dig logiken bakom det, enligt Ricciardos före detta chef för Renault.

Cyril Abiteboul uttrycker sin ånger över att sjunga Daniel Ricciardo på Renault

Honey Badger utsågs till en framtida världsmästare, men alla dessa förväntningar slogs ner när han chockerande lämnade Red Bull för Renault. Det var en stor värvning för Renault att få en förare av Ricciardos kaliber och popularitet, som fortfarande ger utdelning, att köra för sig. Men som citerats av Auto Journal, dåvarande chefen, Cyril Abiteboultrodde att han lämnade Renault för tidigt för McLaren.

Han har ett tidsproblem, Ricciardo, hela tiden: han lämnade oss för tidigt och han lämnade McLaren för tidigt,” sa Renault-chefen. “Jag vet mycket väl innerst inne, även om vi inte kan säga till honom: ‘Kom tillbaka nästa år’, att det var för tidigt.” (Översatt via Google)

Den franske chefen avslöjade också hur det var en dålig idé att värva Ricciardo då och under hela tiden och vilka konsekvenser han också fick. Han tillade, “Eftersom vi skriver på ett tvåårskontrakt, och jag visste att det i slutändan skulle belysa det faktum att laget ännu inte var på den nivå som krävs och att det potentiellt kan tolkas som ett dåligt beslut. Än idag är jag splittrad, men å andra sidan fattade jag inte förutsägelserna fel.”

“Fick mig tillbaka till det normala Daniel:” Ricciardo beskriver den katartiska processen som fick honom att rycka av sig fasorna från McLarens förflutna

Men sådan är Formel 1:s natur, eftersom alla vill ha omedelbara resultat med liten eller ingen tid att anpassa sig. En brutal verklighet Ricciardo måste möta redan nu, med all sin erfarenhet och relation.

Daniel Ricciardo beskriver den oförlåtande naturen på Red Bull när han förberedde sin F1-återkomst

Australiern fick ett sällsynt arrende på sitt F1-liv efter att Red Bull-cheferna krävde att han skulle ta på sig racinguppdrag hos systerlaget. Ricciardo kanske inte hade sett fram emot det, men han var förberedd, och inte bara fysiskt. Ricciardo var beredd att gå igenom en brutalt hård bedömning av sina racingförmågor trots hans långa paus från action, eftersom sådana standarder är i Red Bulls utökade familj.

Ricciardo sa: “De förväntar sig resultat, prestation, men jag tror att det är svårt att definiera det förrän jag sitter i bilen. Blir det en P8? Blir det en P14? Jag tror inte det är någon press förrän till sommaruppehållet. Men jag förväntar mig ingen dålig start heller.”

Kanske är den här utsikten och hans beredskap exakt hur han levererar de resultat som förväntas av honom eftersom Ricciardo definitivt tjänar all den respekt han förlorat under de senaste säsongerna.

RELATED ARTICLES

Mest populär