Thursday, November 30, 2023
HemF1Daniel Ricciardo snubbade nästan Max Verstappen & Co. för att testa sig...

Daniel Ricciardo snubbade nästan Max Verstappen & Co. för att testa sig själv mot denna F1-stjärna: “Det skulle ha varit kul”

Daniel Ricciardos resa med McLaren är över. Efter det sista loppet i Abu Dhabi tog australienaren farväl av Papaya-overallen när han återvände till sitt gamla lag i Milton Keynes. Ricciardo hade dock en önskan i åtanke, och det var något annat än att vara med Max Verstappen och sällskap.

Ricciardo önskade att hans senaste stint skulle vara med Mercedes och, viktigast av allt, med Lewis Hamilton. När Ricciardo pratade om detta uttryckte han: “Som konkurrent, när jag går tillbaka till anledningen till att jag gör det här, vill jag se om jag är bäst. Och uppenbarligen var Lewis så framgångsrik så många år, så jag hade bara tänkt att gå emot honom. Och det var inte ens som ja, jag vet att jag kan slå honom eller vara emot honom, det är precis som att jag är nyfiken.”

“Jag vill också veta vad som gör honom så bra. Så, uppenbarligen när man arbetar i ett team tillsammans, ser man mer än om man inte arbetar i samma miljö. Alltså ur den synvinkeln. Men ja, att testa mig själv, det skulle ha varit kul”, sa Daniel vidare i den senaste F1: Beyond The Grid Podcast.

Daniel Ricciardo anslöt till Red Bull som deras reservförare för säsongen 2023. Efter inledande bekräftelser av deras rådgivare Helmut Marko och sedan av teamchefen Christian Horner, återvände Honey Badger äntligen till laget han lämnade efter 2018 F1-säsongen.

Varför valde Daniel Ricciardo Max Verstappen och Red Bull framför Lewis Hamilton och Mercedes?

Daniel Ricciardo var en Red Bull-förare i början av sin karriär och hade alltid en tillgivenhet för det österrikiska laget. Helmut Marko och Christian Horner, som gav honungsgrävlingen en plattform när han var i sina bästa år, delar en vänskaplig relation mellan dem.

BREAKING: Daniel Ricciardo ansluter till Red Bull Racing som tredje förare för 2023 #F1 @redbullracing pic.twitter.com/7JmFQlWO3r

— Formel 1 (@F1) 23 november 2022

Men detta kanske inte är den enda och exakta anledningen till att Ricciardo bestämde sig för att så småningom avvisa det tyska laget. När Ricciardo pratade om detta berättade Ricciardo i In the Fast Lane-podden, “Låt oss säga det [Mercedes talks] har avstannat lite.”

“Sedan började Red Bull-grejen bli mer och mer vettig och hade fler och fler ben, och sedan gick det naturligtvis framåt som det gjorde”, sa den tidigare Renault-föraren.

Till råga på allt älskade fansen absolut australiensarens återkomst till sitt gamla lag. Laget som han en gång var en flerfaldig Grand Prix-vinnare med.

RELATED ARTICLES

Mest populär