Wednesday, December 6, 2023
HemUfcDana Whites "hyckleri" med Khamzat Chimaev påpekad när fans lämnade splittring över...

Dana Whites “hyckleri” med Khamzat Chimaev påpekad när fans lämnade splittring över Dricus Du Plessis med tanke på Sean Strickland-titeln på UFC 297

Khamzat Chimaev tog sig upp till mellanviktsdivisionen permanent på UFC 294. ‘Borz’ skulle ursprungligen möta Paulo Costa vid evenemanget. Men Costa var tvungen att dra sig ur evenemanget på grund av allvarliga komplikationer i armen på grund av en infektion. Förre UFC-mästaren i weltervikt Kamaru Usman klev upp med kort varsel för att möta Chimaev. Kampen var en mycket omtvistad affär med Usman som gjorde en imponerande prestation men till slut säkrade “Borz” vinsten.

UFC:s vd Dana White hade före evenemanget sagt att vinnaren av matchupen skulle få chansen att vinna mellanviktstiteln. Men de senaste rapporterna tyder på att UFC har ställt upp Dricus Du Plessis vs. Sean Strickland för UFC 297 i januari. Nyheten har väckt uppståndelse bland MMA-communityt när fansen gjorde sina tankar kända om planförändringen av UFC och Dana White!

Khamzat Chimaev hoppade över en titelskjutning när fansen reagerar på Dana Whites brutna löfte

Khamzat Chimaev flyttade upp till mellanviktsdivisionen efter en viktmiss på UFC 279. Han var ursprungligen planerad att möta Nate Diaz vid evenemanget. Men på grund av viktmissen ställdes han sedan upp mot Kevin Holland för en catchweight-match. Chimaev vann kampen med en dominerande grappling-skärm och skickade in Holland i den första omgången.

Men efter kampen tillkännagavs det att Chimaev skulle flytta upp till divisionen 185 lbs permanent i framtiden. På grund av ersättningen med kort varsel för UFC 294, uttalade UFC:s VD Dana White att vinnaren av Usman vs Chimaev matchen kommer att få chansen på mellanviktstiteln härnäst. Men i ett inlägg på sociala medier nyligen uppgav White att UFC nu hade bokat Dricus Du Plessis vs Sean Strickland för UFC 297-kortet i Kanada.

Nyheten har framkallat en blandning av reaktioner från fansen som var högljudda online om den senaste uppdateringen. Så här reagerade fansen:

Vissa fans uttrycker förvåning över att Chimaev inte får en mellanviktstitel trots sina imponerande segrar.

Han slog två welterviktare och får ingen mellanviktstitel

Ett förslag görs för en co-main event mellan Chimaev och Jared Cannonier.

DDP förtjänar det mer och imo borde de sätta Cannonier vs Chimaev i ett 5-omgångars co-main event på UFC 297

Fansen påpekar det upplevda hyckleriet i att ge titelskott, med hänvisning till Colby Covingtons situation.

Ingen sa något när Colby får sin tredje titel med noll rankade vinster men när det är Khamzat är det oförtjänt, hyckleriet är galet

Vissa anser att Chimaev bör möta riktiga mellanviktsutmanare innan han får en titel.

Han måste slåss mot en riktig mellanvikt först. Till exempel Costa. Den matchen måste ske

För Bro har inte kämpat mot någon mellanvikt än. Khamzat borde slåss mot Jared eller Rob så kan han få en titel.

Andra lyfte fram det faktum att Chimaev är en tuff matchup för de flesta fighters

Känns som att den enda anledningen till att de inte ger det ännu är för att de vet att ingen annan kommer att ha en chans att vinna tills Khamzat går i pension

Andra spekulerar i att Chimaev så småningom kommer att få sin titel

Borz är som döden, den kommer så småningom. Men jag skulle vilja se vad DDP & Sean kan visa oss

Fans spekulerar i att förseningen kan bero på Chimaevs handskada från hans kamp med Kamaru Usman.

Kanske på grund av handskadan han fick i Kamaru-kampen, jag antar att Khamzat kommer att behöva lite tid för att det ska läka?

Sammanfattningsvis, medan vissa anser att han förtjänar möjligheten, betonar andra behovet av att Chimaev möter fler mellanviktsmotståndare innan ett titelskott. Spekulationer om hans handskada och Khamzats dominans i divisionen bidrar till samtalet. Men Dana Whites tillkännagivanden har också lett till en intressant utveckling inför nästa års UFC-evenemang!

UFC:s 2024-kalender har börjat ta form

UFC:s första kvartal 2024 formas med några spännande titelmatcher. UFC:s vd Dana White tog nyligen till sociala medier för att tillkännage tre mästerskapskamper under de första månaderna av 2024!

I februari kommer UFC fjäderviktsmästaren Alexander Volkanovski att återvända till 145-pundsdivisionen för att ta sig an Ilia Topuria på UFC 298. Volkanovski siktar på att studsa tillbaka efter sina två senaste förluster mot Islam Makhachev. Hans motståndare, Topuria, har varit med om en segerserie på sex matcher i UFC.

I mars är bantamviktsmästaren Sean O’Malley inställd på en revansch mot Marlon Vera på UFC 299. O’Malley, färsk från en knockoutseger över Aljamain Sterling, möter Vera, den enda fightern som har besegrat honom. Vera har ett UFC-rekord på 5-2 och har anmärkningsvärda vinster mot sådana som Rob Font och Frankie Edgar.

Sean Strickland vs Khamzat Chimaev Fights får platsgodkännande från UFC MW Champions tränare mitt i Borzs visumproblem – “amerikansk”

UFC har ännu inte tillkännagett de officiella datumen, platserna och platserna för UFC 298 och UFC 299. Det återstår att se om Khamzat Chimaev kommer att få sin chans till mellanviktstiteln senare under 2024. Eller om han kommer att behöva möta fler mellanviktsutmanare för att säkra sitt anspråk.

Tycker du att Dana White borde ha bokat Khamzat Chimaev för att möta Sean Strickland på UFC 297? Dela dina tankar i kommentarerna nedan!

RELATED ARTICLES

Mest populär