Wednesday, February 28, 2024
HemCarla EsparzaDana Whites Dirty Ploy för UFC 300 exponerad när Tatiana Suarez blir...

Dana Whites Dirty Ploy för UFC 300 exponerad när Tatiana Suarez blir ärlig – “Jag skulle slåss på UFC 300”

UFC 300 kanske bara är årets största pay-per-view som Dana White har planerat. Men trampade han över några fighters planer på att komma till det? Halmviktsdivisionen kan bara se en omvälvning efter UFC 300-matchen mellan Yan Xiaonan och den regerande mästaren Zhang Weili. Men Weilis motståndare kunde ha varit någon annan.

Det stämmer, den #2 rankade fightern, Tatiana Suarez, var på god väg mot ett titelskott men uppenbarligen slutade UFC med att störa hennes planer. Hon kunde ha kämpat mot Xiaonan för att få ett skott på titeln men det slutade aldrig med att hända. Varför? Här är hon äntligen öppna för det.

Blev Tatiana Suarez motarbetad av Dana White och Co.?

Tatiana Suarez dök nyligen upp på MMA Hour Show. Här öppnade hon upp om titelmöjligheten som kunde ha blivit hennes. En kamp mellan de två högst rankade fighterna i strawweight-divisionen för att avgöra ett skott på Weilis guld var vad Suarez utlovades 2023.

Men enligt henne ville UFC att kampen skulle ske tidigt. Tidigare än vad Suarez var redo för. Senast vi såg henne inne i buren var när hon satte en briljant giljotinchoke på Jessica Andrade och vann sin kamp i augusti 2023. En kamp om titeln i oktober hade varit alldeles för tidigt.

“Jag skulle inte ens ha haft något emot om jag och (Yan Xiaonan) kämpade för (titelskottet). Jag försökte få den kampen, men (UFC) försökte få den kampen klar i oktober… De försökte pressa mig att utkämpa en fem-rundskamp inom ungefär fyra veckor… Och sedan slutade de med att göra det i april . Jag kunde ha kämpat mot henne. De försökte skynda på allt, tidslinjen och allt. Jag skulle slåss på UFC 300”, sa hon till Ariel Helwani.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av MMA Fighting (@mmafighting)

En fight i fem omgångar som går sträckan skulle verkligen inte vara det bästa för en fighter som kämpade för mindre än 2 månader sedan. Nu har Tatiana förlorat sin möjlighet och om Weili slutar med att erkänna sin titel, måste hon kämpa mot Xiaonan om det istället. Hur som helst har fightern uttryckt sin spänning inför den kommande matchen och utsikterna för henne personligen.

Suarez håller humöret högt

Även om besvikelsen har kommit hennes väg, ser det ut som att den obesegrade UFC-fightern fortsätter att vakna på den goda sidan av sängen. Hon kan vara på god väg att bli mästare så en liten fartgupp hindrar inte hennes ambitioner. I intervjun visade Suarez inget annat än positivitet och entusiasm.

Hon skrev ner en kommentar som visade entusiasm för båda fighters som kommer att ställa upp i en av de mest intressanta matcherna på UFC 300. Det var inget annat än spänning för kampen för henne från och med nu. Weili har själv bevisat sin styrka som mästare flera gånger nu. Hon tappade först sitt bälte till Rose Namajunas men slutade sedan med att hon tjänade tillbaka det när hon besegrade Carla Esparza på UFC 281. Kommer hon nu att förlora det till Xiaonan? Vi får veta på UFC 300. Vad tycker du om Suarez tankar? Låt oss veta i kommentarsfältet nedan.

Inlägget Dana White’s Dirty Ploy för UFC 300 exponerad när Tatiana Suarez blir ärlig – “I’d Be Fighting on UFC 300” dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär