Wednesday, February 28, 2024
HemUfcDana White kommer att göra UFC 3 miljarder dollar rikare som ett...

Dana White kommer att göra UFC 3 miljarder dollar rikare som ett massivt tv-avtal på plats enligt Wall Street Insider

UFC hade ett storsäljande 2023, vilket markerade ännu ett framgångsrikt år för Dana White. År efter år har kampanjen nått rekordvinster och befäst sin dominans. ͏Dessutom tittar Wall͏ Street ͏ noga på UFC och TKO som lukrativa affärer, eftersom en spännande ny affär enligt uppgift är vid horisonten för MMA-jättarna.

Amerikas favoritvideo idag

UFC har skapat ett buzz på Wall Street på sistone, med dess imponerande lönsamhet som fångar analytikers uppmärksamhet. Även om TKO stod inför ett fall i aktiekurserna i september, finns det spekulationer om att det kan vara på gränsen till en betydande återhämtning 2024.

Går UFC igenom en massiv förändring 2024?

Wall Street verkar optimistisk inför det kommande året för UFC. Eric Handler från Roth MKM ͏ framhävde TKOs starka prestation inom underhållningssektorn och utnämnde det till ͏ som ett av deras bästa val för företag 2024. Under en diskussion ͏med ‘The͏ Hollywood Reporter’ uttryckte Handler förtroende för TKO och antog en positiv syn.

“Vi fortsätter att ha en positiv syn på sport-/liveevenemangsprogrammering, särskilt de med en hög intäktsnivå som garanteras enligt kontrakt. Marknaden för avgifter för sporträttigheter är fortsatt stark, med hjälp av ett ökande antal intresserade distributörer, säger Handler.

Den dynamiska eran av streamingtjänster har starkt påverkat den allmänna tv-eran. Men avgifterna för live-sporträttigheter ökar ͏ständigt, eftersom nätverk och ͏streamingtjänster visar en växande vilja att ͏betala en premie för evenemang ͏som i allmänhet är resistenta mot arbetsavbrott eller produktionsförseningar. WWE har redan gjort sändningsavtal för sina premiumevenemang.

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg delat av Damon Martin (@damonmartin)

UFC undersöker för närvarande ett nytt avtal om sändningsrättigheter 2024, eftersom det befintliga avtalet med ESPN kommer att ingås 2025. För närvarande har ESPN exklusiva rättigheter till allt UFC-innehåll, vilket omfattar avgörande pay-per-view-sändningar som har bidragit avsevärt till den pågående framgången för ESPN+. “Ett UFC TV-avtal kan tillkännages vid årsskiftet med nya kontraktsvillkor uppåt två gånger det nuvarande värdet,” citerade Handler. För att sätta det i perspektiv var den senaste UFC TV-affären värderad till 1,5 miljarder dollar så nästa affär skulle vara ett större antal än detta och kan vara runt 3 miljarder dollar. Men vad har vd:n att säga om detta?

Dana White klargör tv-affären

Medan han hade ett samtal med Kevin Iole, tidigare från Yahoo Sports, uppskattade White mångsidigheten hos internet och erkände YouTube och Amazon Primes flexibilitet när det gäller streaming med NFL-spelen i USA. “Du kan titta på några av de saker som Amazon har gjort och tycka vad som helst (om dem), men det handlar om när rättigheterna blir tillgängliga”, sa Dana White

Han tillade vidare, “Det är då du kommer att se människor göra stora rörelser. Vem kommer att bli den första som blir den stora, dominerande spelaren där ute (inom streaming sport)? Jag har faktiskt länge sagt att jag är blåst över att Netflix inte kom in på sport tidigare. Det YouTube gjorde var lysande.”

White förklarade vidare att UFC skulle växa tillsammans med teknikens tillväxt. Det kommer att avslöjas i framtiden vad som händer och inte har inträffat. Men det är verkligen sant att UFC kanske letar efter möjligheter någon annanstans om de får tag på en bättre affär.

RELATED ARTICLES

Mest populär