Monday, December 4, 2023
HemUfcDana White får välbehövligt stöd efter offentlig upprördhet över ovilja att få...

Dana White får välbehövligt stöd efter offentlig upprördhet över ovilja att få Jon Jones vs. Francis Ngannou att slåss med PFL- “Det finns ingenting där”

När Dana White sa att han inte hade “inget intresse” av Francis Ngannou och “Bones”-strider, nickade bara ett huvud tillsammans med honom. Det var den regerande mästaren i bantamvikt, Sean O’Malley. Därmed inte sagt att det inte finns andra som stöder idén. Det är bara det att motreaktionen har varit svår och UFC:s vd har äntligen hittat lite stöd, från bantamviktsmästaren.

O’Malley laddade nyligen upp ett podcastavsnitt på sin egen YouTube-kanal. Här diskuterade han och hans tränare och vän Tim Welch flera ämnen. Paret berörde också potentialen i en match mellan Ngannou och Jones. Här är allt som gick ner under samtalen.

Sean O’Malley är med Dana White i den här

I det senaste avsnittet av hans podcast presenterade Sean O’Malley en ganska praktisk bild av hela Ngannou vs. Jones-kampen. Han backade upp Dana White i hans åsikt om matchen och White har varit ganska högljudd om att det bara inte skulle hända.

O’Malley jämförde de två befordran, PFL och UFC. Eftersom Ngannou nu arbetar med PFL, kommer det att vara omöjligt att det inte är ett korsreklamevenemang. Det skulle också sätta PFL i rampljuset tillsammans med UFC. Men vill Dana White det?

“Varför skulle du?” sa O’Malley när han pratade om matchen. “Det är det som inte är vettigt… Det är en direkt konkurrent. Du har en enorm plattform jämfört med dem. Det är bara att det inte finns något där… bara människor som är värda att kämpa är i UFC.”

Hans inställning är tydlig. Det finns inget nötkött mellan Ngannou och O’Malley som det kan vara mellan tungviktaren och White. Detta gör det möjligt för ‘Suga’ att ha en åsikt som potentiellt kan svaja bort från alla fördomar. UFC har fantastiska fighters och Jones anses vara GET. Ngannou är dock fortfarande ett stort namn, särskilt efter hans senaste bedrifter. Här är vad White hade att säga om det hela på UFC 295 pressar efter kampen.

Dana White förnekar fansen en kamp mellan tungviktarna

White dök nyligen upp på en presskonferens där en reporter frågade honom om korsreklamevenemanget som kan vara Ngannou och Jones. Reportern blev dock förlöjligad och utskrattad av White, som sa till honom att han vann titeln “nattens dumma fråga”.

“Jag är inte intresserad av det. Vi försökte göra den kampen. De ville inte göra det”, sa Dana White. “Och det är gjort. Han slåss inte här längre”, tillade vd:n. Redan när han tillkännagav kamerunarens utträde hade White försäkrat att Ngannou inte skulle slåss under UFC-fanan igen. Trots många krav på Ngannou vs. Jones, håller UFC-chefen honcho fast vid sina ord.

Efter UFC 295, anklagade Dana White för att ha stängt Jon Jones vs. Francis Ngannou i Co-promotion med PFL trots flera rättegångar

White och O’Malley är i stort sett på samma sida i Ngannou-debatten. Samtidigt har PFL-stjärnan varit högljudd om sin önskan att slåss mot Jones en dag. Kommer det någonsin att bli verklighet? I den här takten kanske vi aldrig riktigt vet.

RELATED ARTICLES

Mest populär