Thursday, November 30, 2023
HemAmerican FootballDamar Hamlin och hans "hjältar" - en titt på läkarna som räddade...

Damar Hamlin och hans “hjältar” – en titt på läkarna som räddade Bills Safetys liv

På söndag kväll återvänder Buffalo Bills till Cincinnati för att spela mot Cincinnati Bengals. Bengalerna har ett rekord på 4-3, medan Bills har ett rekord på 5-3 i ligan. Men mer än vem som kommer att vinna den här matchen kommer NFL-världen noga att titta på hur Bills säkerhet, Damar Hamlin, hanterar situationen.

För bara 10 månader sedan miste han nästan livet på samma plats, och det är första gången han återvänder till Cincinnati sedan den händelsen. Även om Hamlin inte spelar mot bengalerna i det här spelet, kommer det att påminna alla om den händelsen som helt förändrade Hamlin.

Hur medicinsk personal räddade Hamlins liv

Den 2 januari i år mötte Bills bengalerna på deras hemmaplan. Medan matchen pågick fick Damar Hamlin ett hjärtstopp under en tackling. Ett medicinskt team rusade snabbt till planen när Hamlin kollapsade. De var tvungna att kommunicera med varandra via radio på grund av oväsen på stadion. När sjukvårdspersonalen behandlade Hamlin hade han först en puls men tappade den. Sjukvårdarna var tvungna att utföra HLR, vilket till slut återställde hans hjärtslag. Senare antogs han till University of Cincinnati Medical Center, där han stannade i en vecka.

Läkare på fältet fick brett beröm. Deras snabba svar räddade inte bara hans liv utan förhindrade också alla neurologiska skador. För Hamlin är dessa läkare hjältar. Som ett erkännande av deras tjänst, under den årliga NFL-utmärkelsen, delade det medicinska teamet och Hamlin en scen. Hamlin omfamnade sjukvårdspersonalen och de introducerades för folkmassan.

Läkare som räddade hans liv är:

Fältläkare
•B. Woods Curry, MD
•Jason McMullan, MD
•Robbie Paulsen, MD
•Bret Betz, MD
•John Bush, andningsterapeut

Fältsjukvårdare
•Rob Hursong, Paramedic Transport
•David Stigler, Ambulanstransport
•Mike Bilkasley, Paramedic Transport
•Brandon Terrell, Paramedic Transport
•Brian Reid, Paramedic Transport

Travis Kelce släpade genom leran när Tom Bradys splittrande råd till Josh Allen startar en hetsig debatt

Det kan inte förnekas att dessa medicinska personal har lämnat ett långvarigt intryck på räkningarnas säkerhet. Utan dessa människor hade han trots allt inte överlevt. Det är därför Hamlin har bestämt sig för att hedra individerna på sitt eget sätt.

Damar Hamlin startar ett stipendium

Sedan den händelsen har Hamlin konsekvent visat sin tacksamhet till sjukvårdspersonalen som räddade hans liv. Säkerheten planerar att hedra de 10 första responders som var närvarande på fältet genom att ge stipendier i deras namn. Under en middag med dessa medicinska proffs avslöjade han sitt stipendieprogram.

Chasing M’s, den välgörenhetsstiftelse som grundats av Hamlin, kommer att dela ut stipendier till 10 personer från de underbetjänade samhällena i området. Stipendiet beviljar $1000 per år i tre år till mottagarna. Sedan den livshotande incidenten har hans stiftelse också varit aktivt engagerad i att främja HLR-träning.

RELATED ARTICLES

Mest populär