Friday, February 3, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jrs dröm får stort bakslag efter en besvikelse uppdatering från...

Dale Earnhardt Jrs dröm får stort bakslag efter en besvikelse uppdatering från NASCAR Insider

Resurser är begränsade, och när det bara finns en begränsad mängd av något, kommer alternativkostnaden alltid att vara förknippad med att använda resursen. NASCAR och Dale Earnhardt Jr har kämpat om denna begränsade resurs, men de har en tuff konkurrent på andra sidan.

Dale Earnhardt Jr har förespråkat för racing på Nashville Fairgrounds Speedway under en lång tid. Hans kärlek till den blivande evenemangsdestinationen är så stark att han gjorde ett djärvt uttalande till stöd för det.

“Om de kör Xfinity Series här, kommer jag att vara här,” sa han. “Jag kommer att springa en gång om året. Det kommer jag nog att göra så länge jag kan och det borde bli några år till. Förhoppningsvis kan vi få Xfinity här snart; de kommande åren för att jag skulle älska att komma hit och tävla”, sa Junior.

Tyvärr för honom kommer kampen mot detta från befolkningen runt banan och fotboll. Veteran NASCAR-journalist hade gett en uppdatering om förslag.

“Nashville Fair Board hade en offentlig utfrågning i kväll om Bristol-Fairgrounds Speedway-förslag. Cirka två dussin talare emot, och ett dussin för. Allmänhetens oro: Staden är på hugget om intäkterna $$ inte täcker obligationer och parkering/buller. Arbetspass inställda till 21/12 & 1/5. Ännu en offentlig utfrågning 1/10”, skrev Pockrass.

Faktum är att flera av personerna som talade emot speedwayförslaget sa att de var tävlingsfantaster och en del av problemet har varit att parkera för fotboll och de störningar som har orsakat, och med ökningen till en tävlingsläktare med 30 000 sittplatser, oro för det på mer dagar under året. https://t.co/cZbkRV2kX7

— Bob Pockrass (@bobpockrass) 9 december 2022

Ett missnöjt fan kommenterade: “Alla dessa trädkramare som bor här omkring nu gör mig förbannad. De har inga problem med slöseri med utrymme för fotbollsstadion, men förbjud till och med att vi tävlar.”

Pockrass informerade dem, “Faktiskt sa flera av personerna som talade emot speedwayförslaget att de var tävlingsfans och en del av problemet har varit parkering för fotboll och störningarna som har orsakat, och med ökningen till en tävlingsläktare med 30 000 platser, oro för det fler dagar under året.”

Med så starka invändningar från omgivningen ser det allt mer osannolikt ut att förslaget ska lyckas.

Dale Earnhardt Jr kan en sak eller två om återupplivande av spår

Dale Jr har länge varit en förespråkare för att spara “döende” banor och ingjuta energi och pengar i lopp som verkar förlora mot NASCAR:s ljusa ljus och pengar.

Hans försök började i år med hans deltagande i South Carolina 400. Tävlande på Florence Motor Speedway, den legendariska föraren hade för avsikt att förse lokal banracing med sitt engagemang.

Inför loppet sa han “Jag tävlade i Florens varje fredagskväll, förmodligen 14 gånger om året. Jag var en del av den erfarenheten på 90-talet när vi körde 400 i slutet av dessa år. Jag hade så många fantastiska upplevelser där på 90-talet. Jag vill att den här racerbanan ska överleva. Förhoppningsvis är detta ett bra sätt för dem att avsluta säsongen.”

Han hade en händelserik natt i Florens och slutade på en nionde plats. Veteranen var inblandad i två kontaktincidenter som ledde till straffar och knuffade honom bakåt i flocken vid båda tillfällena. Om inte de straffarna hade kunnat sluta högre.

Även om loppet inte gav Dale Jr den sagolika avkastning som hans fans skulle ha önskat sig, hjälpte han säkert banan på ett stort, stort sätt.

RELATED ARTICLES

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Mest populär