Sunday, December 10, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jr vs Kevin Harvick Battle väntade på NASCARs säsong 2024...

Dale Earnhardt Jr vs Kevin Harvick Battle väntade på NASCARs säsong 2024 när Fox ser ut att ta sig ur NBC

Säsongen 2024 kommer att markera slutet på NASCARs 8,2 miljarder dollar värda sändningsavtal med FOX och NBC. Med streamingjättar som tävlar om en del av den lukrativa kakan, skulle båda mediejättarna försöka etablera sin dominans genom bevakning av raser som tilldelats dem. Intressant nog kommer två racingveteraner att spela en nyckelroll i den kommande sändningsstriden.

En av de mest populära NASCAR-förarna, Dale Earnhardt Jr, kommer att fortsätta att underhålla racingfandomen genom sin animerade bevakning på NBC. Men den nyligen pensionerade Kevin Harvick kommer att visa sig vara en formidabel fiende i Fox-båset nästa år.

Anställde FOX Kevin Harvick för 2024 för att behålla NASCAR-täckningsrättigheterna?

Under cupsäsongen 2023 täcktes 16 av 36 schemalagda lopp live av Fox Sports. Enligt avtalet om delad täckning som undertecknades för ett decennium sedan, sändes de återstående 20 loppen, inklusive slutspelsloppen, live på NBC Sports. Ett liknande schema kommer också att följas nästa år, varefter ett nytt sändningsavtal kommer att skrivas ut av NASCAR. Det verkar, ivriga att behålla sin plats, Fox bestämde sig för att skriva in Kevin Harvick som deras tredje permanenta kommentator, tillsammans med Mike Joy och Clint Bowyer.

Under de senaste två åren hade den tredje platsen varit värd för en rad roterande gäster, men som NASCARs president Steve Phelps nyligen hade proklamerat: “Det är en otroligt konkurrenskraftig marknad.” Som rapporterats av autoweek.com, hävdade Phelps, “Mängden av intresse för att uppnå våra mediarättigheter för ’25 och framåt överträffade våra förväntningar,” Med Xfinity-strömningsrättigheterna redan tilldelade CW Network, visste FOX att det var dags att öka deras spel.

Säsongspremiären Daytona 500 kommer att ha den rutinerade rösten från Harvick, i direkt konkurrens med NBC:s Dale Earnhardt Jr. Junior, som återigen skulle ta ansvaret för det efterlängtade Chicago Street Race och det titelavgörande slutspelet, kommer att följa Harvicks dominerande närvaro i säsongens första 16 lopp. Samtidigt har NBC också racinganalytikerna Steve Letarte, Jeff Burton och Dale Jarrett att låna ut sin expertis.

Trots den avundsvärda panelen och utmaningen med att sända och streama konkurrenter som ESPN i samtalen, förklarade den före detta Stewart-Haas Racing-föraren en fördel som han exklusivt hade.

Kevin Harvick satsar på sin expertis för en kommande snålhet i Fox-båset

För närvarande besitter NBC racingfärdigheterna och populariteten som Dale Earnhardt Jr och erfarenheten från tidigare Hendrick Motorsports besättningschef Steve Letarte. Men ingen av dem kan göra anspråk på de unika kunskaper, färdigheter och utmaningar som Kevin Harvick möter i nästa generations racerbil.

Efter tillkännagivandet av sitt team-up med FOX Sports, hade Harvick med rätta påpekat i en intervju med Bob Pockrass, “Det finns verkligen ingen annan som har klev ut ur bilen och in i båset med den nya bilen. Det händer många nya saker med just den här bilen som är mycket annorlunda än hur den andra bilen körde, hur den andra bilen kändes.”

För 2014 års mästare är denna roll ett sätt att berätta viktiga racinghistorier och föra arvet från sporten framåt genom att på ett meningsfullt sätt inpränta den moderna generationen av racingfans. Kan den uppriktigheten och engagemanget också leda till en lönsam affär för hans medieföretag? Den kommande säsongen kommer att avslöja svaret snart nog.

Kevin Harvicks före detta besättningschef låter kommunikationsbarriären glida med Josh Berry mitt i osäkerheten om hans KHI-framtid

RELATED ARTICLES

Mest populär