Friday, December 8, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jr tillbakavisar förares nästa generations klagomål med Roval Reality Check

Dale Earnhardt Jr tillbakavisar förares nästa generations klagomål med Roval Reality Check

Ankomsten av nästa generations bilar 2022 vände NASCAR-världen på huvudet och gav en frisk fläkt till sporten. Dessa bilar var inte bara ögongodis; de var en höjdare inom teknik och aerodynamik. Men detta var inte en gratis lunch – avvägningen var en märkbar nedgång i hastighet. Deras mindre än enastående visning på korta banor har blivit föremål för mycket prat, vilket fick NASCAR-jättar som Dale Earnhardt Jr att hoppa in i striden för att ge kortbaneracing ett nytt liv.

Men i en oväntad händelseutveckling har Dale Earnhardt Jr själv nyligen dykt upp som en högljudd anhängare av dessa nästa generations bilar, trots krusningarna de har orsakat i racingdammen. Som en twist till berättelsen erkände Dale Jr i sin podcast att han fortfarande hittar fotfästet med dessa nya modeller, en bekännelse som lägger till ett lager av komplexitet till hans stöd för dem.

Dale Earnhardt Jr berömmer nästa generations bilar, trots deras brister

När Kenny Wallace nyfiket uppmanade Dale Earnhardt Jr för hans tankar om de nya nästa generationens bilar, var Dale Jr:s svar inte riktigt vad man kunde förvänta sig. Han uttryckte en förkärlek för dessa bilar, särskilt på de mil och en halv spåren. Han erkände dock frågan om smutsig luft, ett problem som plågade den tidigare generationen bilar också.

Med hjälp av Charlotte-loppet som ett exempel, hävdade Dale Jr att det var nästa generations bilar som lade en gnista till evenemanget. “Jag menar, titta på Charlotte. Låt oss titta på World 600. Det senaste decenniet Charlotte på ovalen har det varit lite av en hård försäljning. Så mycket att vi byggde rovalen och tog bort ett av de ovala datumen. Nu i Jeff Glux, var det en bra racerstav? World 600 var tvåa i år. Under de senaste ovala loppen på Charlotte hade förmodligen varit några av årets mest underhållande lopp.”

Perspektivet kommer som lite av en överraskning, med tanke på att Dale Jr, som senast tävlade för några månader sedan i Bristol, erkände att han kände sig orolig bakom ratten i en nästa generations bil. Han kan dock bli lite sämre, med tanke på att han bara har tävlat på deltid sedan 2017 och därmed den potentiella obekantskapen med nyanserna i de nya bilarna.

Men sedan kommer gåtan: hur kan vi jämföra Dale Jr:s stöd för nästa generations bilar med den uppenbara nedgången i spänningen i kortbaneracing sedan deras introduktion? Just denna fråga är anledningen till att Dale Earnhardt Jr fördubblar sig och återvänder för andra året i rad för att tävla i Late Model Stock på Florence Motor Speedway.

Dale Jr siktar på Florence Motor Speedway-lopp

Dale Earnhardt Jr har tänt ljuset i båda ändar för att ta tillbaka de korta banornas storhetstid, ett korståg som är ännu viktigare i nästa generations bilars tid. Hans engagemang har lett honom tillbaka till Florence Motor Speedways välbekanta område, där han har återuppstått sin passion för sena modellbilsracing sedan förra året.

Den här tävlingssäsongen är Dale Jr helt nyfiken för att ta rodret i nummer 3-bilen. Loppet den 18 november skulle markera hans fjärde lopp i Florens under det senaste året. Dale Jr har aldrig dolt sin förkärlek för dessa grymma, slitna låtar. “Jag älskar dessa slitna racerbanor. Om du vill hitta mig, det är där jag kommer att vara, att köra en Late Model Stock-bil någonstans som kommer att slipa däcken från bilen”, erkände Dale Jr förra året.

När förarna ställer upp är det tydligt att Dale Earnhardt Jr är huvudattraktionen, den som säkerligen kommer att dra in folkmassorna och öka spänningen. Hans band med Florence Motor Speedway är djupt och sträcker sig tillbaka till 1996 när han vann i Late Model Stock-loppet. Sedan förra året har han varit på uppdrag att sätta Florence Speedway tillbaka på kortbanan. Vad är dina tankar om Dale Earnhardt Jrs handlingar och åsikter?

Dale Earnhardt Jr slår ner på Tony Stewart efter att Kevin Harvick dominerade det kämpande laget

RELATED ARTICLES

Mest populär