Sunday, December 10, 2023
HemF1Dale Earnhardt Jr slår Lewis Hamilton på listan över rikaste förare med...

Dale Earnhardt Jr slår Lewis Hamilton på listan över rikaste förare med Jeff Gordon och Danica Patrick som ansluter sig

Det råder ingen tvekan om att NASCAR ständigt kommer att jämföras med Formel 1. Medan det görs, bevittnas ett liknande fall när förare från båda dessa tävlingar övervägs. Nyligen kom en lista med de rikaste förarna i världen ut. Överraskande nog slog Dale Earnhardt Jr den fantastiska F1-föraren Lewis Hamilton.

Medan Junior tog sig från NASCAR-arenan, fick han även sällskap av sådana som Jeff Gordon och Danica Patrick. Med många andra stora namn på plats på listan borde den rikaste föraren på listan överraska många.

Dale Earnhardt Jr tar över Lewis Hamilton när den rikaste förarlistan kommer fram

Det är ingen hemlighet hur det i dagens tid finns flera vägar för en motorsportförare att tjäna pengar. Med ökningen av sponsring,

Nyligen tog wealthygorilla.com äran att avslöja de rikaste förarna i världen för närvarande. Säkert att säga, det fanns gott om överraskningar för motorsporttrogna. Nummer 2-positionen togs ockuperad av Michael Schumacher. Trots att han kämpade med sin hälsa efter en oväntad skidolycka 2013, uppskattas Schumachers nettoförmögenhet till cirka 600 miljoner dollar.

Vad som är fantastiskt är hur han följs av Dale Earnhardt Jr på listan. 2022 års NASCAR Hall of Fame-invalde uppnådde verkligen mycket i sin karriär. Tillsammans med det har han bara kapitaliserat efter pensioneringen, tack vare några smarta investeringar och hans mediehus ‘Dirty Mo Media’.

Medan Junior fortsätter att prova flera nya satsningar, uppskattas hans nuvarande nettoförmögenhet till cirka 300 miljoner dollar. Det är verkligen imponerande och ännu mer när han förmörkade den legendariske Lewis Hamilton i processen. Med ett gemensamt rekord på sju mästerskap i sitt namn har Hamilton utan tvekan dominerat F1-världen.

38-åringen har möjligen vunnit nästan alla utmärkelser i sporten och befinner sig ändå under Dale Jr. Trots att han har flest vinster (103) i Formel 1, kämpar Hamilton för att ta sig bortom den tredje positionen på listan. Hans nettovärde på 285 miljoner dollar ser lite överraskande ut men kunde bara hjälpa honom att slå Kimi Raikkonen och Fernando Alonso.

Dale Earnhardt Jr erkänner att han misstagit sig när han ser ut att stödja Jeff Gordons planer för NASCAR

Inte nog med det, han ligger långt före NASCARs storheter Jeff Gordon, Jimmie Johnson och många andra. Det är dock den rikaste föraren som chockat många.

Jeff Gordon och Danica Patrick tar sig till listan över världens rikaste förare

Det är värt att notera att listan över världens rikaste förare innehåller en hel del NASCAR-förare. Med ett nettovärde på cirka 200 miljoner dollar tar Jeff Gordon sig in bland de tio bästa med en åttonde plats. Hans tidigare Hendrick Motorsports-lagkamrat Jimmie Johnson följer honom på 11:e plats med ett påstått nettovärde på cirka 160 miljoner dollar.

Tyvärr för NASCAR kommer nästa namn på 24:e plats när Tony Stewart gör det med ett nettovärde på 90 miljoner dollar. Intressant nog, bara två platser senare, hittar vi Danica Patrick. Hon är utan tvekan den rikaste kvinnliga föraren i världen för närvarande med sina podcasts och onlinenärvaro och ett nettovärde på cirka 80 miljoner dollar.

Även om det är en stolt prestation för henne och NASCAR-gemenskapen, följs hon av Kyle Busch och Carl Edwards på 28:e respektive 29:e plats. Det mest överraskande namnet kommer dock överst. Med ett nettovärde på cirka 600 miljoner dollar tar Eddie Jordan polepositionen på listan över rikaste förare.

Den irländska affärsmannen och lagägaren har haft en produktiv tid på och utanför banan. Medan han fortfarande har investeringar i fastigheter, olja, underhållning och spelindustrin, fortsätter Jordan att bli starkare och rikare med tiden. Vem tror du kan slå honom de kommande åren? Låt oss veta dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär