Saturday, December 9, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jr & Kevin Harvick kräver striktare tjänstgöring från NASCAR för...

Dale Earnhardt Jr & Kevin Harvick kräver striktare tjänstgöring från NASCAR för att undertrycka avsiktligt förstörelse avslöjat av Carson Hocevars kontroversiella drag

NASCARs primitiva stil skiljer den från andra motorsporter. Förare har anammat en ofiltrerad racingstil under lång tid. Till och med en av sportens största superstjärnor, Dale Earnhardt, var känd för sin alltför aggressiva natur på banan. Men finns det en gräns för hur aggressiv man kan bli? Ansvaret ligger på NASCAR att sätta gränserna. Men enligt Kevin HarvickNASCAR har misslyckats med att göra det på sistone.

De senaste incidenterna i Lastbilsserien Mästerskap 4 lopp har fört upp frågan om avsiktlig förstöring i rampljuset ännu en gång. Den hetsiga sammandrabbningen mellan Carson Hocevar och Corey Heim slutade med att ingen av dem tävlade om titeln. Med aggressionen från förare som går skenande, måste reglerna skärpas av NASCAR.

Kevin Harvick vill att NASCAR ska stävja aggressionen

Kampen mellan Hocevar och Heim var den avgörande faktorn i Lastbilsseriens final. Loppet genomgick fyra omstarter för övertid, och det visade sig vara skadligt för en annan utmanare, Grant Enfinger, också. Omstarterna tvingade honom att hamna på efterkälken efter depåstopp, och som ett resultat tog Ben Rhodes mästerskapet efter att ha varit tvungen att avsluta före Enfinger. Det oregerliga beteendet hos Spire Motorsports-bunden unge har tjänat en hel del flak från samhället.

Kevin Harvick och Dale Earnhardt Jr gick med i diskussionen när de avslöjade sina åsikter i ett nytt avsnitt av Dale Jr Download. Harvick indikerade en straff för Hocevar och sa: “Om alla kände att värden för vår del av det var 100 % avsiktligt, borde de ha parkerat honom i två varv eller parkerat honom för resten av loppet.”

Junior har varit en vokal communitymedlem och har aktivt deltagit i att diskutera efterdyningarna av lastbilsfinalen. Med hänvisning till ett tidigare fall av avsiktligt förstöring av #20-lastbilschauffören, sa han att NASCAR hade chansen att vara ett exempel här men gjorde det inte. Han sade, “Låt oss gå tillbaka till Indianapolis när han fastnade en kille på fronten direkt, oavsett om det var ett år sedan eller vad som helst; de där stunder är där vi misslyckades.”

Tidigare i oktober inträffade en annan liknande incident i Junior’s CARS Tour. 16-åriga förarna Katie Hettinger och Caden Kvapil var inblandade i en dragkamp på banan. Efter en bula i andra svängen med Hettingers #81-bil, tog Kvapil fram när ett flerbilshinder följde. På jakt efter en chans till vedergällning kom Hettinger omedelbart ikapp #96 och högerkrokade den, skickade den in i väggen och projicerade en intensiv skada.

Harvick betonade detsamma och hävdade: “Låt oss bara gå till CARS Tour, eller hur? Jag menar, vi har de där specifika konversationerna, och det är bara inte så vi vill lära de barnen hur man tävlar och inte budskapet som du får från din teammedlem att vara ute på dina handlingar på racerbanan.”

“Ibland är det inte de sätt som du behöver för att representera dig själv. Jag tycker att det är lite tyngre när det gäller den typen av ögonblick, och vi har sett det öka med Bubba Wallace-incidenten och en del av Chase Elliott-incidenten. Det finns en linje att korsa från en tuff körsynpunkt som brukade ägnas åt.”

CARS Tour-funktionärerna tog detta på största allvar och gav Katie Hettinger en avstängning i ett lopp för att ha avsiktligt förstört och repressalier mot en medförare. Det var den bästa lösningen på situationen. Men motivet bakom sådana incidenter måste övervägas för att förhindra att de inträffar i framtiden.

Skärpta regler i andra och tredje nivås tävlingar kan räcka långt

Hocevars raseri blev ostraffad av NASCAR. En brist på återverkningar kan ofta vara ett incitament för förare att anta en liknande racingstil. I cupserien, Jaga Elliott fick ett avstängning för ett lopp på Charlotte för att avsiktligt hakat på #11 Denny Hamlin. Med Elliotts förhoppningar om en slutspelsplats redan dystra, förvärrade avstängningen saken ytterligare.

En sak att notera är dock att Elliott förstod konsekvenserna av sina handlingar och avstod från att vara inblandad i sådana incidenter igen. Ett annat exempel skulle vara Ross Chastain’s fall. Hendrick Motorsports lagägare Rick Hendrick riktade in sig på Chastain efter att ha brutit Kyle Larson i Darlington. Medan Mr H antydde en möjlig vedergällning, löste han saken genom en dialog med Chevy-föraren #1 och Trackhouse-teamägaren, Justin Marks.

“Särskilt i Truck Series och Xfinity Series, lära dem på det sättet, visst, du kanske släpper lite mer av det i Cup Series eftersom det kommer att fixa sig själv när allt rullar tillbaka, fortsatte Harvick. “Det är så många killar och tjejer som kommer och går i lastbilsserien. De där avsiktliga ögonblicken, tror jag, med lite strängare tjänstgöring, skulle kunna vara lektioner som lärs ut på ett sätt.”

Antalet fall av avsiktligt haveri har ökat. Som Kevin Harvick och Junior med rätta påpekade faller bördan på NASCAR-myndigheterna att hitta en lösning. Förutom att spåra ur ett förarlopp, hotar det också ens hälsa och liv.

RELATED ARTICLES

Mest populär