Monday, December 11, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jr förklarar varför Ryan Blaney behöver en "soptunna" när han...

Dale Earnhardt Jr förklarar varför Ryan Blaney behöver en “soptunna” när han förklarar vikten av att gnälla i NASCAR

Det senaste NASCAR Cup Series Championship Race på Phoenix Speedway bevittnade ett minnesvärt ögonblick. Det hände när Ryan Blaney uttryckte sin frustration mot föraren Ross Chastain på ett ganska okonventionellt sätt. Detta uttrycksfulla utbrott ledde till ett lättsamt förslag från Dale Earnhardt Jr. Han föreslog uppriktigt att Blaney skulle ha någon i teamradion som kunde fungera som en “soptunna” att absorbera all Blaneys ventilerade frustration och färgstarka språk under loppen.

Ryan Blaney, som körde #12 Ford Mustang för Team Penske, tävlade om mästerskapet. Men han fann sig själv låst i en hård kamp med Ross Chastain, som satt bakom ratten i #1 Chevrolet Camaro ZL1 för Trackhouse Racing. När loppet gick in i sitt sista skede blev Blaneys strävan att ta om Chastain om ledningen allt mer intensiv. Med bara 56 varv kvar kokade Blaneys frustration över när han försökte navigera runt Chastain, som inte ens var med i tävlingen om mästerskapet vid den tidpunkten.

Dale Earnhardt Jr föreslår skämtsamt att Ryan Blaney behöver en livscoach på teamradio

Blaneys färgstarka uppvisning av känslor kom i form av en omisskännlig handgest när han vände av Chastain. Det var en tydlig indikation på hans frustration över att inte kunna passera den målmedvetna Chastain, som var oföränderlig i sitt försvar av sin position. Ryan Blaney kämpade inte bara mot Chastain, han var också tvungen att hålla mästerskapsutmanarna Kyle Larson och William Byron borta.

Dale Earnhardt Jr., en NASCAR-ikon känd för sina egna uppriktiga uttryck under sin racingkarriär, lät inte detta ögonblick passera obemärkt. I ett nytt avsnitt av sin podcast delade Earnhardt Jr. sina tankar om Ryan Blaneys uttrycksfulla frustration.

“Det var en fågelvändning, och det var som bara strecknivå. Det var inte som vid vindrutan. Om den gick ut genom vindrutan, som jag vill att du ska se den här,” sa Earnhardt Jr och lyfte fram subtiliteten i Blaneys gest. “Så jag ska säga det här också, typ, ibland som jag har försökt gnälla och klaga utan att slå sönder knappen på radion, och det fungerar inte. Det fungerar bara och lindrar den typen av tryck om någon hör det, och det spelar ingen roll vem som hör det.”

Earnhardt Jr. fortsatte med att humoristiskt föreslå en unik lösning på Blaneys frustrationer på banan. “Och så, det kanske måste finnas en livscoach på radion som Blaney bara pratar direkt med. Den här personen behöver inte ens ha en förmåga att prata tillbaka. Vi kommer bara att kalla dem “livscoachen”, eller hur? De kan vara någon direkt från läktarna. Blaney behöver säga dessa saker, en person behöver höra det, och det är slutet på det. Precis som en sorts papperskorg, för all förbannelse och galenskap som Blaney behöver släppa. Han kan ha en speciell knapp som han slår sönder där han bara förbannar.”

Även om vissa fann humor i Earnhardt Jrs förslag, är det viktigt att känna igen den intensiva karaktären hos NASCAR-racing och de känslor som kommer med det.

Kyle Petty föreslår att Chastain inte gjorde något fel mot Blaney

Championship Race i Phoenix såg Blaneys första Cup Series Championship, och han hade allt att förlora. Mitt i en sådan kamp med höga insatser är känslorna ofta höga, eftersom förare ger allt för att säkra segern.

NASCAR-veteranen Kyle Petty vägde in på situationen. Petty var inte förvånad över att det var Ross Chastain som orsakade uppståndelse, eftersom Chastain har varit en något kontroversiell figur i NASCAR på grund av sin orubbliga körstil. Chastain försvarade kraftfullt sin position under loppet och lämnade inget utrymme för Blaney att passera lätt.

Petty stödde Chastains agerande och betonade att det är acceptabelt för en förare att försvara sin position, oavsett mästerskapskonsekvenser. “Jag tror också att det är okej för Ross Chastain att ta bort raden av andraplatsbilen, som var Ryan Blaney, oavsett om han kandiderar för ett mästerskap eller inte,” sa Petty.

När det gäller Blaneys aggression, såg Petty det som en naturlig del av hård, konkurrenskraftig racing. Enligt hans åsikt hade både Chastain och Blaney rätt att hävda sig på banan, med tanke på de höga insatserna. “Det var så uppenbart. Men är det rätt? Är det rätt för honom att rulla in och göra det? Jag tror ja. Jag tror att det är okej för honom att rulla in och komma in i Ross och försöka få Ross upprörd och försöka få Ross ur vägen”, avslutade Petty.

I en sport där varje ögonblick betyder något, och varje beslut kan påverka resultatet. Förare som Blaney och Chastain visar passionen och beslutsamheten som gör NASCAR så fängslande för fansen.

RELATED ARTICLES

Mest populär