Friday, December 8, 2023
HemNASCARDale Earnhardt Jr avslöjar hur Bubba Wallace bevisade att han hade fel...

Dale Earnhardt Jr avslöjar hur Bubba Wallace bevisade att han hade fel i år

Efter att ha haft en katastrofal start på sin säsong 2023 gjorde Bubba Wallace en imponerande comeback. Så småningom lyckades 23XI Racing-föraren göra karriärens första slutspel någonsin. Medan han uppnådde det, visade han verkligen att Dale Earnhardt Jr hade fel.

Utan tvekan har Wallace kämpat med konsistensen i sin cupseriekarriär. Men den här gången visade han sina kritiker vad han egentligen är gjord av. Med en 10:e plats i år skulle mycket förväntas av honom under säsongen 2024.

Bubba Wallace imponerar på den tveksamma Dale Earnhardt Jr med sitt framträdande 2023

Det är ingen hemlighet hur Bubba Wallace kommer under lupp lättare än andra förare. Ett liknande scenario observerades i de tidiga stadierna av 2023 års kampanj. Wallace kämpade med formen då och det kom en tid då han krävde att bli ersatt.

Även om det inte var en hälsosam fas för den Alabama-födda föraren, gav han inte bara upp. Med en kämpaglöd studsade han tillbaka starkare än någonsin. Efter att ha tagit sig till slutspelet för första gången i karriären häpnade Wallace mycket och mer när han tog sig till åttondelsfinal.

Dale Earnhardt Jr erkände nyligen #23 förarens formförändring i det senaste avsnittet av sin podcast The Dale Jr Download. Han sa: “Jag kommer att säga att det här var en förbättring. Jag vet att man statistiskt sett kan argumentera om det var en förbättring eller inte.”

Junior tillade hur trodde Wallace skulle kämpa med Tyler Reddicks ankomst till laget. Han sa, “När jag såg Tyler Reddick komma till det här laget 23XI tänkte jag att Tyler Reddick verkligen kommer att driva Bubba Wallace att behöva uppnå mer. Det kommer att sätta press på Bubba.”

Han var dock snabb att acceptera att det inte visade sig vara fallet. Dale Jr sa: “Det har varit annorlunda än så. Det har inte riktigt gått som jag förväntat mig. De har faktiskt kört ungefär likadant. Och många gånger har Bubba Wallace presterat bättre. Bubba hade några fantastiska kvalinsatser i år och sprang bra på andra lopp som han traditionellt inte hade sprungit på.”

“Jag bad om hans hjälm” – Ryan Blaney avslöjar sista utvägen för att göra anspråk på Bubba Wallaces prisade Star Wars-innehav

Junior förklarade också var Wallace lyckades förbättra sitt spel 2023. Han sa, “Han (Wallace) förbättrade sig på landsvägsbanorna under hela säsongen och även på andra racerbanor där han hade det kämpigt. Så Bubba Wallace för mig tog ett stort steg framåt genom att bara bli en bättre förare. Jag garanterar dig att hans laps-led ger en bättre bild av hans säsong, genomsnittliga säsongsposition, allt det där, enorma förbättringar.”

Efter att ha sjungit lovsång för Wallace, hade Dale Jr några tuffa ord för Tyler Reddick.

Dale Earnhardt Jr är fortfarande inte övertygad om Tyler Reddicks prestation under säsongen 2023

Det är allmänt känt hur nära Dale Earnhardt Jr och Denny Hamlin är. Eftersom den sistnämnde var delägare i 23XI Racing-teamet, diskuterade han med Junior innan han värvade Tyler Reddick. Medan Dale Jr förblev osäker då, behöver han fortfarande lite mer övertygande i detta avseende.

På tal om Reddick sa 49-åringen: “Tyler Reddick, 2 segrar, 460 varv ledde. Jag ska vara ärlig man, Jag väntade mig bara lite mer. Jag är inte superbesviken över Tylers säsong, sjätte i poäng, och på något sätt gellar jag med det nya laget. En ny organisation men, Denny Hamlin sålde mig på sin talang, sin förmåga. Han är som, man, för att 23XI ska bli denna dynasti, vi måste göra den här anställningen, vi måste göra den här typen av anställning.”

Se detta inlägg på Instagram

Ett inlägg som delas av Tyler Reddick (@tyler_reddick)

Dale Jr tillade, “Jag kommer att vara okej med detta år om Tyler kan gå in i nästa säsong och vinna mig 3 eller 4 lopp och driva mot den sista 4, det mästerskapet 4. Då kanske jag kommer att titta på det här året som, hej man, bra solid start på en lång lång mandatperiod med 23XI.”

Även om det är ett intressant tag från Dale Earnhardt Jr, återstår det att se hur både Bubba Wallace och Reddick presterar 2024. Med en positiv 2023-kampanj skulle båda förarna räkna med att bara bli bättre från och med nu.

RELATED ARTICLES

Mest populär