Monday, December 11, 2023
HemNASCAR"Dale Earnhardt Jr är den nya Kyle Larson": NASCAR-veteranen gör djärva anspråk...

“Dale Earnhardt Jr är den nya Kyle Larson”: NASCAR-veteranen gör djärva anspråk före större bidrag från Jr i denna racingaspekt

Dale Earnhardt Jr bär på arvet och attraktionskraften, som inte så många andra NASCAR-förare någonsin har haft. Föraren är definitivt en av de mest kända och välkända förarna som någonsin tävlat i NASCAR.

Men det som gör det ännu bättre är att han använder den kraften för att hjälpa NASCAR. På Kenny Wallace Show jämförde han Earnhardt med Kyle Larson. “Det finns en man just nu som skapar en comeback för lokal asfaltracing och det är Dale Earnhardt Jr. Dale Earnhardt Jr är den nya Kyle Larson.”

“Så Kyle Larson, vad han gjorde för dirtracing för tre år sedan… jag menar att de packade in dem alla var tvungna att se Kyle Larson köra skit… Och han fortsatte bara att sätta ribban högre och högre.”

“Och han tog smuts som rasade genom taket. Nu är jag så exalterad över att min kära vän, Dale Earnhardt Jr, gör det med asfaltracing med sena modellbestånd i söder, runt Charlotte-området, North Carolina, South Carolina, Virginia.”

Dale Jr:s försök att rädda lokala spår kommer i en tid då det blir färre och färre sådana banor som öppnas, och fler av dem läggs ner på grund av bristande finansiering.

Vad planerar Dale Earnhardt Jr att göra för att rädda dessa spår?

Dale Jr tävlade mycket på Myrtle Beach 400 i South Carolina. Tyvärr överlevde den banan inte tiden, men dess efterträdare finns bara några mil inåt.

Han deltog i loppet, nu kallat South Carolina 400, som hölls i Florens. Tävlingen i den sömniga och lilla staden var avsedd att locka massor av människor till banan och hjälpa till att få in intäkter, samt skapa tittarnas intresse.

I den aspekten fungerade det framgångsrikt. Banan såg en mycket stark visning av människor som kom in för att se Dale Jr. Men på en mer konkurrenskraftig nivå var det inte en sagolik avkastning per definition.

Dale Jr avslutade loppet på en 9:e plats. Han var inblandad i två kontaktincidenter, vilket innebar straffar som tryckte honom bakåt i flocken båda gångerna.

Förhoppningsvis fungerar Dale Jr:s försök att återuppliva dessa spår. NASCAR skulle förlora mycket arv om dessa spår inte kan överleva.

RELATED ARTICLES

Mest populär