Sunday, February 25, 2024
HemNASCARDagar före plötslig död erkände Mark Martins besättningschef olösta "politiska" problem med...

Dagar före plötslig död erkände Mark Martins besättningschef olösta “politiska” problem med NASCAR på Richard Childress’ bekostnad

Ryan Pemberton, en veteran NASCAR besättningschef som nyligen tjänstgjorde som tävlingschef på JR Motorsports gick bort i söndags vid en ålder av 54. Hans första snålhet som besättningschef kom 1995 när han parade ihop med Larry Pearson och slutade 6:a i poängen som står i en serie som nu kallas Xfinity. Han klättrade snart i graderna och flyttade till cupserien 1997 och var besättningschef i 561 tävlingsstarter under 16 år.

Under sin karriär som besättningschef gjorde Ryan Pemberton sitt bästa för att hjälpa sitt lag vinna lopp och titlar. Han var plågsamt nära att vinna cupserien redan 1990, bara för att se att det togs ifrån hans lag ganska orättvist. Vid den tiden var han en pit crew-medlem på Roush Racing för deras No.6-förare Mark Martin. Trots att de vann loppet på Richmond Raceway straffades laget med poängavdrag och rejäla böter, allt för en olaglig förgasardistans som var svetsad och inte bultad på Martins bil.

Ryan Pemberton nämnde Richard Childress Racings orättvisa sätt att vinna 1990 års Cup Series-mästerskap

Efter att Mark Martin hade vunnit i Richmond bröt de fula scenerna ut vid mållinjerna som sattes igång av Richard Childress Racing. I inspektionen efter loppet som tändes av Richard Childress team, fastställdes det att Martins bil hade en olaglig förgasare och detta resulterade i ett avdrag på 46 teampoäng för hans team, ett samtal som skulle komma att bita dem senare i säsong.

Precis innan hans bortgång hade Pemberton fortfarande händelsen i färskt minne och mindes scenerna från den dagen i en förinspelad intervju med den kända journalisten Rick Houston. Han sa, “Det är verkligen en BS-grej eftersom det finns en mätning och du kan inte komma över det. Du satte ut ett distansbricka för att komma till den maximala höjden men de säger att det bara kan vara en tvåtumsbult på och det var två och en kvart… Om du svetsade på den kontra skruvade på den hade det varit ok.

Så det var ett BS-samtal, det var politiskt, vad det än är då, du vet. Vem skulle det ha varit då, förmodligen Childress. Någon gillade det inte och gjorde en stor scen av det. I stort sett ingenting och det slutar med att vi förlorar loppet och mästerskapet.” Trots att Martin fick stå med sin seger togs de värdefulla poängen av och de förlorade titeln till slut till RCR:s Dale Earnhardt med bara 26 poäng.

Läs mer: Kyle Busch går all in när han fortsätter att stärka Richard Childress Racing med en annan sponsor för 2024

Mark Martin som körde No.6 Ford den dagen på Richmond Raceway ansåg också att samtalet kostade dem samtidigt som han ifrågasatte frånvaron av Bill France Jr under inspektionen.

Mark Martin kände att Bill France Jrs frånvaro vid mållinjen i Richmond väckte stora frågor

Martin är utan tvekan den bästa Roush Racing-föraren i sin historia trots att han inte vunnit mästerskapet. Med 40 cupvinster under bältet slutade han som tvåa i fem NASCAR-säsonger (1990, 1994, 1998, 2002 och 2009). Men om det inte var för straffläggningen i Richmond 1990, kan han lika gärna få sin dröm om cupmästerskapen uppfylld. Trots all dramatik som utspelade sig den dagen var en sak som fångade Martins blick frånvaron av Bill France Jr under inspektionen av hans bil vid mållinjen.

Delade med sig av sitt minne från den dagen och talade på NASCAR:s YouTube-kanal sa han: “Efter att vi vunnit loppet säger de att Richard Childress kom, du vet drar dem dit och pekade och sa “det är precis där.” Bill France Jr råkade inte vara där vilket är väldigt sällsynt. Han kunde inte se det med sina egna ögon och kunde ta oss till trailern och Jack kunde åberopa hans fall… men vi kunde inte ha det samtalet.”

Vi skulle aldrig kunna veta hur det kunde ha gått annorlunda om det hade varit en rättvis och rättvis inspektion. Vem vet Mark Martin hade väl kunnat lyfta mästerskapet det året istället för Dale Earnhardt.

Inlägget Days Before Sudden Demise, Mark Martins Crew Chief erkände olösta “politiska” problem med NASCAR på Richard Childress’ Expense dök först upp på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär