Sunday, February 25, 2024
HemBoxingDagar efter Tony Weeks kontroversiella stopp, utfärdar Nevada State Athletic Commission ett...

Dagar efter Tony Weeks kontroversiella stopp, utfärdar Nevada State Athletic Commission ett uttalande

Återvänder till ringen efter ett uppehåll sedan augusti 2022, Vergil Ortiz Jr. visade upp dominans genom att slå ut Fredrik Lawson i själva första omgången. Ortiz (25) tog Lawson i hörn och lanserade en serie kraftfulla kombinationer som i slutändan ledde till domare Tony Weeks stoppa kampen vid 2:30 av omgången. Medan Ortiz ansåg att avbrottet var i Lawsons bästa intresse, hävdar kritiker att Weeks kan ha agerat för snabbt.

Amerikas favoritvideo idag

Detta resultat har orsakat en stor debatt bland fansen, där varje fan har hållit på om avbrottet. När kontroversen fortsätter att blossa upp har Nevada-kommissionen kommit ut med ett uttalande efter domarens påståenden om hans beslut att stoppa kampen.

Tony Weeks gör överraskande påståenden, svarar Nevada Commission

Inledningsvis nämnde domaren Tony Weeks att han såg Lawsons ögon rulla tillbaka, vilket motiverade hans beslut att stoppa kampen. Emellertid förtydligade Weeks senare på Facebook med ett häpnadsväckande avslöjande: Lawson hade ett redan existerande hjärnproblem. Weeks sa: “Vad allmänheten inte visste att före bråket gjorde de en hjärnskanning på honom, och det kom fram att han hade ett aneurysm, och de gjorde ett test igen och samma aneurysm kom upp.” Denna information spelade en avgörande roll i Weeks beslut att stoppa matchen och prioriterade Lawsons säkerhet.

Som svar först påpekade Golden Boy att Lawson godkändes av en läkare som sanktionerats av Nevada State Athletic Commission. Och nu har kommissionen utfärdat ett officiellt uttalande som tar upp situationen. De sa: “Hälsan och säkerheten för de obeväpnade kombattanterna som tävlar i staten är avgörande för kommissionen.”

De påpekade, “Alla tävlande i evenemanget var föremål för fullständiga medicinska undersökningar och godkändes av medicinska experter att tävla utan begränsningar.” Men en sak som fansen också noterade var att de inte tog upp domarens påståenden om att Lawson hade ett aneurysm. Ändå har Ortiz med segern bevisat sig själv med segern när han letar efter ett skott på Tim Tszyu för en potentiell match.

Vergil Ortiz Jr. vs Tim Tszyu nästa?

Vergil Ortiz Jr., efter sin senaste knockout-seger, ser en titel skjuten mot WBO junior mellanviktsmästare Tim Tszyu. Men tvivel kvarstår angående tidpunkten. Promotor Oscar de la hoya verkar vara försiktig, möjligen för att undvika att utsätta Ortiz Jr. för onödiga risker. Jämförelser med Canelo Alvarez uppstår, men Ortiz Jr:s hälsoproblem och brist på vissa färdigheter väcker ögonbrynen.

Tszyu välkomnar utmaningen och säger: “Du, Vergil Ortiz Jr., Välkommen till 154-klubben. Jag är alltid sugen på en modern klassiker.” Ortiz Jr. visar entusiasm och svarar: “Jag visste att du skulle bli det, man. Vi gör det.” Men att möta Tszyu nu kan vara för tidigt för Ortiz Jr., särskilt med tanke på hans motståndares kaliber hittills.

Vad tror du om den potentiella match-upen mellan de två? Dela dina tankar i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär