Saturday, December 9, 2023
HemTennisDagar efter arrogant "vinnande" kommentar får Novak Djokovic en verklighetscheck från Jannik...

Dagar efter arrogant “vinnande” kommentar får Novak Djokovic en verklighetscheck från Jannik Sinner

När vi kommer in i ATP-finalen kommer alla förhoppningar att förlita sig på den serbiske legenden Novak Djokovic som kommer att titta på rekordet som innehas av legenden om spelet Roger Federer. Efter att redan ha vunnit 6 ATP-finaler kommer han att se sin sjunde i år och innan turneringen började var han ganska säker på att ta sig in i finalen ganska enkelt.

Men nu, som saker och ting ser ut, hanterade den serbiske spelaren en verklighetskontroll när han identifierade utmaningarna som nästa generations stjärnor ställer inför sin strävan efter titeln ära. Efter att ha förlorat sin andra match i gruppspelet ser vägen till äran lite svår ut nu.

Novak Djokovic identifierar tydligt vilka hot han har från kommande stjärnor

I en match som var bortom spelare mot spelare fann Novak Djokovic att han tävlade inte bara med Jannik Sinner utan också med energin från den italienska publiken som samlade sig bakom sin enda representant i turneringen. Med stöd av hemmapubliken fick Sinner lite välbehövligt självförtroende och han besegrade så småningom den serbiska superstjärnan i en klassisk 3-set thriller.

Intressant nog möttes Djokovic som utsjöt självförtroende inför ATP-finalen en reality check direkt efter matchen. I sin intervju efter matchen sa han att det var ganska uppenbart att publiken skulle gå för Sinner med tanke på att han var italienare.

“Ja, jag menar, det var väntat. Uppenbarligen var han den enda italienaren i turneringen som spelade i Italien, det var en stor hype, en stor spänning för honom att spela inför sin hemmapublik. Han är i bra form. Det är normalt att publiken ville att han skulle vinna”, sa Djokovic i konferensen efter matchen.

Således mötte Djokovic, som ansåg sig vara en formidabel kraft, en reality check bara några dagar in i turneringen. Medan han påstod sig vara den som vann turneringen, föreslog han att han var ganska säker på att slå rekordet som innehas av Djoker själv och Roger Federer tillsammans.

Djokovic osade av självförtroende precis innan turneringsstarten

Bara några dagar innan turneringsstarten tillfrågades spelarna om en djärv förutsägelse som de skulle vilja göra. När det kom till Novak Djokovic sa han att han var ganska säker på att vinna turneringen.

“Om jag inte vill vara ödmjuk och ärlig så vinner jag turneringen. Om jag vill vara ödmjuk så vinner jag också turneringen”, sa Novak Djokovic samtidigt som han gjorde en djärv förutsägelse om den kommande ATP-finalen.

Således stod Novak Djokovic, som var ganska säker på att ta sig in i finalen i turneringen, inför ett oväntat nederlag i bara sin andra match i turneringen. Med bara en match kvar, skulle han vilja ge sina 100 % i den sista matchen och lägga vantarna på titeln.

RELATED ARTICLES

Mest populär