Sunday, February 25, 2024
HemSoccerCristiano Ronaldos träningsrutin och träning - 5 träningar som unga fotbollsspelare bör...

Cristiano Ronaldos träningsrutin och träning – 5 träningar som unga fotbollsspelare bör följa

Hårt arbete, engagemang och kondition är synonymt med Cristiano Ronaldo. Det finns knappast någon annan spelare som kan vrida tillbaka klockan, som den portugisiska stjärnan som gjorde över 400 mål efter att ha fyllt 30. De flesta toppspelare kommer inte ens i närheten i hela sin karriär. Ett färskt vittnesmål från Al Nassrs nutritionist läser: “Cristiano tar bra arbete till en annan nivå och är ett föremål för studier av vad man ska göra och hur man gör det för att nå den högsta prestationsnivån.” Ronaldos arbetsetik är oöverträffad. Precis från att gå in på planen tidigare än någon annan för att träna till att arbeta med alla proffs för att förbättra konditionen, Ronaldo gör allt.

Dessutom ser till och med de mest begåvade idrottarna runt om i världen upp till honom, inklusive ungdomar som Vinicius Junior och Kylian Mbappe. Erling Haaland har tidigare sagt att han tog upp fotbollen på grund av legenden. Dessutom blev cricketikonen Virat Kohli också inspirerad av sin kondition. Men vad gör 38-åringen så vältränad och lovvärd? Här är de fem takeaways som unga fotbollsspelare kan lära sig av Ronaldos träningsresa.

Fem träningar unga spelare kan ta ifrån Cristiano Ronaldo

1) Disciplin och mental styrka

Den portugisiske kaptenen är känd för att följa en strikt rutin. Oavsett hur situationen är ser spelaren till att han jobbar utan ansträngning mot sina mål. Stjärnan sa en gång: “Om du inte är disciplinerad, glöm det”, och eftersom han är 38 år gammal ser Ronaldo till att han inte hoppar över sitt träningspass, sin diet och även sin vinnarmentalitet. Ronaldo avslutade 2023 med 53 mål och hävdade att han har många dagar kvar.

En av Uniteds bästa mittbackar, Rio Ferdinand, rönte en gång beröm över CR7, berömde hans dedikation och att han låg före kurvan. Han mindes en gång när han gick till Ronaldos hus och såg ett gäng människor och sa: “Cris, vilka är alla dessa människor?” Han sa, ‘det är min personliga massör, ​​min nutritionist, min läkare, min fysioterapeut, min kock…'” Han tillade vidare, “Så, han hade alla dessa människor och då var det ingen som gjorde det i spelet. Så han var en visionär i den meningen.”

2) Träning på fältet

Ronaldo är också noggrann med hur han tränar. Superstjärnan är en välrenommerad sprinter, som gör långa och otroligt höga hopp för headers. Det högsta hoppet någonsin av Al Nassr-kaptenen noterades till monstruösa 2,93 meter. Allt detta beror på hans träning på planen. Ronaldo börjar med en uppvärmning och tar några rundor runt marken.

Spelaren följer sedan upp det med muskelsträckningar och ett konditionsträning. Sedan anländer stjärnan till huvudträningen med intensiva övningar i ett matchupplägg, sprints och konditionsträning, tillsammans med att öva färdigheter som dribbling och skytte. Men det är inte slutet; efter all träning på planen tränar Ronaldo på gymmet.

3) Träning

Cristiano Ronaldo är en fitnessjätte som tränar fem gånger i veckan. Ronaldos tidigare lagkamrat och Manchester United-legend, Paul Scholes diskuterade en gång Ronaldos arbetsmoral med Premier League Productions och förklarade vad som skilde nummer 7 åt: “Cristiano tränade allt före och efter träningen och såg också till att han var starkare för Premieren. Liga genom att gå in på gymmet efteråt. Jag har aldrig sett en mer professionell person.”

Den bästa målskytten i världen ser till att han har tillräcklig styrka även i det senare skedet av sin karriär. Gå till gymmet med en mängd olika övningar, inklusive tyngdlyftning, marklyft och bänkpress. Detta, tillsammans med hans strikta diet, hjälper talismanen både i muskeltillväxt och styrka.

LÄS MER – UEFA-chefen Aleksander Ceferin säger att Cristiano Ronaldo och andra har flyttat till Saudiarabien för pengar

4) Diet

Ronaldos mest imponerande inslag är hans diet. Den 5-faldiga Ballon d’Or-vinnaren ser till att undvika skräp och processad mat och säger strikt nej till alkohol. Hans diet innefattar livsmedel med låg fetthalt och högt och magert protein, som tonfisk, kyckling, sallader och fullkorn som quinoa och frukt. Men stjärnan erkände att han hade en sällsynt fuskdag med pizza, och hans favoriträtt är Bacalhau a Bras. Slutligen ser stjärnan till att han får tillräcklig vila.

Patrice Evra, tidigare back i Manchester United och Ronaldos tidigare lagkamrat mindes tiden under sina dagar i United när portugisen hade bjudit honom på lunch. När han pratade i ITV 2018 World Cup podcast, skämtade han, “Jag skulle ge råd till vem som helst, när Cristiano bjuder in dig på lunch hemma hos honom, säg bara nej.” Han mindes roligt ögonblicket och sa: “Vid bordet fanns det bara sallad och vanlig vit kyckling så jag var som ‘okej…’ och vatten, inte någon juice.” Han fortsatte, “Vi började äta och jag trodde att det skulle komma något stort kött efter det, men det fanns ingenting.” För att ytterligare förklara vad som hände efter lunch, berättade Evra, “Han hade precis avslutat och han ställde sig upp och han började spela med en boll, göra lite färdigheter och han sa: ‘Låt oss göra några två-touch.” Vi börjar spela två touch. Efter det sa han låt oss gå till poolen för att bada, jag var typ “okej…” efter att ha gått i jacuzzin, bastun, jag är klar.”

5) Vila och återhämtning

Den tidigare Manchester United-anfallaren ser till att han får tillräckligt med sömn. Han får en 7 och en halv timmes delad sömn. Stjärnan tar vanligtvis ett dopp klockan 22 på kvällen innan han går och lägger sig och har sedan en rad tupplurar som en form av avkopplingstider.

Bortsett från det älskar Ronaldo att spendera sin tid med familj och vänner. Totalt sett har Ronaldo en välbalanserad livsstil med rätt mängd arbete och vila. Hans fysiska och mentala styrka, driven av disciplin, kan vara motiverande för nästa generation av ungdomar.

Inlägget Cristiano Ronaldos träningsrutin och träning – 5 träningar som unga fotbollsspelare bör följa dök upp först på EssentiallySports.

RELATED ARTICLES

Mest populär