Sunday, December 10, 2023
HemSoccerCristiano Ronaldos Al Nassr tar med artificiell intelligens (AI) till Saudiarabien för...

Cristiano Ronaldos Al Nassr tar med artificiell intelligens (AI) till Saudiarabien för att ha hjälpt chefen Luis Castro

Tekniken fortsätter att växa i snabb takt. Moderna innovationer tar över världen, och artificiell intelligens (AI) har blivit den senaste att börja göra det. Medan AI fortsätter att hjälpa olika delar av vårt dagliga liv, har det intressant nog vågat sig in i sport. I en bisarr händelseutveckling, den inhemska sidan av Cristiano RonaldoAl Nassr, har tagit med AI till sin klubb för att hjälpa sin manager, Luis Castro.

Samtidigt fortsätter Riyadh-laget sin vinstsvit då de nyligen lyckades vinna en seger i sin senaste match i AFC Champions League mot Al Duhail.

Al Nassr tar med artificiell intelligens för att hjälpa Luis Castro

Lag letar ständigt efter olika och unika tillvägagångssätt för att ge dem en fördel gentemot sina rivaler. Oavsett om det handlar om att värva talangfulla idrottare eller att investera i banbrytande träningsmetoder, har önskan om excellens inga gränser. Noterbart är att Al Nassr har anslutit sig till denna framåtriktade väg genom att lägga till artificiell intelligens (AI) som en metod för att snabba upp lagets framsteg.

Enligt uppgift har ledningen för Al Nassr anlitat en plattform för artificiell intelligens för att fungera som en omfattande assistent till deras tränare, Luis Castro. AI-plattformens uppgift kommer att vara att erbjuda detaljerad teknisk information om spelarna. Bortsett från detta kommer det också att hjälpa den portugisiske taktikern att dechiffrera sina motståndares spelplan genom att lära sig taktiken från deras senaste möten.

Hur som helst, det är ett ganska anmärkningsvärt tillvägagångssätt från riddarna av Najd. Det verkar som om Riyadh-sidan är ivriga att förbättra klubbens status på alla nivåer och bli en dominerande kraft i Saudiarabien. Det återstår att se hur AI hjälper Ronaldo och Co. i deras prestationer. Al Nassr är redan i eftertrycklig form den här säsongen och dominerar varje tävling hittills. Faktum är att de nyligen vann sin match i frånvaro av sin stjärnspelare, Cristiano Ronaldo.

Al Nassr tog en massiv seger i Cristiano Ronaldos frånvaro

På tisdagen spelade Al Nassr sin AFC Champions League-gruppspelsmatch mot Al Duhail. Återigen lyckades Riyadh-laget vinna en anmärkningsvärd 2-3-seger över Qatars sida. Märkligt att matchen började till förmån för Al Duhail, med den tidigare Barcelona-mannen Phillipe Coutinho som gav sitt lag en ledning inom åtta minuter. Bortalaget var dock snabba nog att svara efter att Anderson Talisca gjort ett drag i den första halvleken.

Det verkade vara en lyckodag för den brasilianske yttern, eftersom han inte lät någon känna frånvaron av Cristiano Ronaldo. Talisca gjorde igen mål i andra halvlek och fullbordade därmed sitt hattrick för Al Nassr. Intressant nog samlades hemmalaget för en comeback när Coutinho lyckades konvertera en sen straffspark från platsen. Men det var för sent, eftersom Al Duhail tyvärr åkte ner 10 man på stopptid. De vinnande vägarna fortsätter för Al Nassr!

Vad är dina tankar om inkluderingen av AI i den dagliga verksamheten i en fotbollsklubb? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär