Tuesday, February 27, 2024
HemSoccerCristiano Ronaldos Al Nassr-erbjudande Seko Fofana & 10,6 miljoner dollars avtal för...

Cristiano Ronaldos Al Nassr-erbjudande Seko Fofana & 10,6 miljoner dollars avtal för att teckna Al Shabab Star: rapporter

Det finns ett klokt ordspråk inom fotboll att du ska stärka dig medan du är på topp. Detta verkar vara den filosofi som Luis Castro & Al Nassr antog. Trots att de skryter med ett stjärnspäckat lag med sådana som Cristiano Ronaldo och Sadio Mane, försöker klubbhierarkin aktivt förstärka truppen. Enligt de senaste nyheterna är Al Nassr intresserad av att skaffa tjänster från en pålitlig Al Shabab-stjärna, som ännu inte har hittat sina fötter i landslaget!

Amerikas favoritvideo idag

Dessutom kommer detta troligen att bana väg för den franske mittfältaren Seko Fofana. Det var inte länge sedan han offentligt förklarade sig olycklig. Med laget bara 7 poäng bakom Al Hilal verkar det som att den högsta ledningen inte vill ha några störningar bakom kulisserna när de förbereder sig för en potentiell titelladdning.

Al Nassr tittar på en snabb bytesaffär för defensiv täckning

Enligt de senaste nyheterna vill riddarna av Najd skriva på Moteb Al-Harbi från Al Shabab. För att uppnå detta, är de villiga att erbjuda ett utlånat Seko Fofana och ett erbjudande på 10,6 miljoner dollar. Intressant nog har Al Nassr till och med erbjudit sig att täcka Seko Fofanas lön under hans lånevistelse. Al-Harbi är vänsterback med över 90 spel för Al Shabab. 23-åringen är ganska dynamisk med hans tempo som hans största tillgång.

Men hans positionering och passning kan förbättras och oavsett hans enorma potential är han fortfarande inte den färdiga artikeln. Dessutom har ytterbacken bara spelat fyra gånger för sitt landslag. Trots allt detta är han profilen för en spelare som Cristiano Ronaldo och andra anfallare skulle älska att spela och kombinera med. Att genomföra denna överföring är dock komplicerat, inte bara på grund av Al Shababs position som elfte i tabellen, utan också på grund av de stränga överföringsreglerna som nyligen offentliggjordes av rapporter.

SPL:s komplicerade transfersystem kan hindra Cristiano Ronaldo och Co:s planer

Al Nassr har utan tvekan pengar att skvätta. Ändå är utmaningen för dem den långa och komplexa 3-stegs överföringsregleringen. Det första steget innebär att skicka in en ansökan till ligan. Detta är för övrigt det svåraste steget, där den ekonomiska fördelen med överföringen studeras.

Därefter utarbetas villkoren i avtalet av klubben och undertecknas av spelaren. Slutligen måste de undertecknade dokumenten framställas inför den nödvändiga parten. Transferfönstret är exakt en månad och Al Nassr står inför den svåra utmaningen att övertyga spelaren och Al Shabab innan det långdragna förfarandet påbörjas.

Kan Al Nassr dra av sig värvningen? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär