Sunday, February 25, 2024
HemNFL"Cristiano Ronaldo är inflytelserik ... Han är smittsam" - Roberto Martinez berömmer...

“Cristiano Ronaldo är inflytelserik … Han är smittsam” – Roberto Martinez berömmer 38-åriga “Besatthet”; Säger att Pepe har liknande mentalitet

Att träna en så legendarisk spelare som Cristiano Ronaldo är en dröm för många tränare. Den 5-faldiga vinnaren av Ballon d’Or har gjort 50 mål under kalenderåret och har återigen visat sig vara bland de bästa spelarna i världen. Portugals manager Roberto Martinez är inte annorlunda, eftersom den spanske taktikern berömde sin kapten med hänvisning till sin elitmentalitet. Det verkar som att CR7 kommer att fortsätta att vara en integrerad del av Martinez planer trots sin höga ålder.

Amerikas favoritvideo idag

Roberto Martinez tog över Portugals tränarposition 2023. Och speciellt Ronaldo skulle ha uppskattat denna förändring med tanke på att hans relation med Fernando Santos till synes hade försämrats mot slutet.

Cristiano Ronaldos mentalitet “smittar” enligt Roberto Martinez

Den spanske managern berättade i detalj vad som gör den 38-åriga fotbollsikonen unik. Martinez sa: “Cristiano Ronaldo är inflytelserik, han är smittsam och han är en naturlig vinnare.” Martinez hoppas att hans mentalitet kommer att smitta av sig på hans lagkamrater. Dessutom talade spanjoren också om Ronaldos strävan att bli bäst.

Martinez förklarade, “Han har varit med landslaget i 20 år, men han kommer att spela en ny match med samma besatthet för att vara bäst.” Martinez tillade också att ingen spelare har haft Ronaldos framgångar under en 20-årig karriär. Däremot berömde han en annan seniorspelare i truppen-Pepe. Enligt Martinez delar både Ronaldo och Pepe vissa egenskaper.

Han avslöjade, “När de är i träning är det som om det här är första gången de är med i landslaget. Jag tror aldrig att jag har sett det förut”. Mycket beröm från chefen. Enligt Martinez var en viktig orsak till CR7:s livslängd hans förmåga att anpassa sitt spel taktiskt. Vad kan vara den taktiska förändringen som det pratas om här?

CR7:s taktiska utveckling förklaras

Martinez sa: “Han är inte längre en en-mot-en-atlet, med individuellt spel, men kvaliteten på rörelsen i området är superlativ.” Uttalandet är ganska tydligt backat upp av data. Under säsongen 2019-20 genomförde Al Nassr-mannen 53 dribblingar. Detta antal sjönk dock till 20 under säsongen 21-22. En minskning med mer än hälften.

Det minskade dribblingshotet verkar dock inte ha påverkat Ronaldos målskicklighet. Han är fortfarande målskytten i SPL med 16 mål. Dessutom betyder hans nya spelstil att Ronaldo kan förlänga sin spelarkarriär eftersom han inte behöver förlita sig mycket på sitt tempo. Kanske står en mästarklass vid VM 2026 på korten.

Håller du med om Martinez uttalanden? Låt oss veta i kommentarerna nedan.

RELATED ARTICLES

Mest populär