Friday, December 1, 2023
HemMartial arts"Cried Beneath the Covers Every Night": Kampsportslegenden Jackie Chan drabbades av en...

“Cried Beneath the Covers Every Night”: Kampsportslegenden Jackie Chan drabbades av en tragisk incident som nioåring som lämnade honom i ångest

Jackie Chan är en av de mest ikoniska superstjärnorna inom den globala filmen. Hans filmer och actionsekvenser har revolutionerat branschen. Han är globalt känd och en stolt skådespelare och filmskapare från Kina. Men även han fick kämpa för att få erkännande för sitt arbete.

Jackie Chan föddes i Hongkong, men hans far flyttade till Canberra, Australien, när han var 6. Jackie Chan skickades tillbaka till en internatskola vid 7 års ålder. Den rigorösa disciplinen var redan mycket tuff för en 7-åring barn. Det blev dock värre när hennes mamma också fick flytta till Australien, och han blev ensam.

Jackies föräldrars sista besök innan avresan till Australien

I sin biografi, Aldrig växa upp, beskrev Jackie Chan denna händelse när hans föräldrar kom för att träffa honom för sista gången. Efter två års kamp började Jackie äntligen vänja sig vid att träffa sin mamma bara en gång i veckan. Föga anade han att det skulle bli värre för honom.

Han skrev: “Inga mer godis och bad från mamma. Inga fler besök alls.” Hans mamma brukade besöka varje helg och ge honom ett bad och godis, och det här skulle ryckas från Chan under nästa decennium. Chan gick för att hälsa på sina föräldrar på flygplatsen.

Läs berättelsen: “Hans ben sköt ut och killen flög!”: En experts ärliga åsikt om Bruce Lee-filmer fick Jackie Chan en gång att inse orsaken till att hans film misslyckades

Men ungen bröt ihop och såg sina föräldrar skiljas från honom. “När jag såg dem gå bort till deras gate började jag gråta och stannade inte förrän deras plan lyfte”, skrev han.

Mörka dagar att följa för Jackie Chan

Det är nästan omöjligt för en 9-åring att klara sig själv i vetskap om att hans föräldrar är tusentals mil bort från honom. Chan var plötsligt ensam. Han skrev: “Efter deras avresa grät jag under täcket varje natt i en vecka.”

Chan accepterade snart verkligheten och började fokusera på sin träning. Jackie hade inledande kamp, ​​men han kom så småningom över fasen. Chan fortsatte att utmärka sig inom kampsport. Oavsett hur strikt den platsen var, var det akademin som gjorde honom till “Jackie Chan”.

RELATED ARTICLES

Mest populär