Tuesday, February 27, 2024
HemUS SportsCreighton volleyboll slår Gophers, avancerar till regionala finaler efter 7-årig torka

Creighton volleyboll slår Gophers, avancerar till regionala finaler efter 7-årig torka

Creighton Bluejays ställde upp mot Minnesota Golden Gophers i sin andra NCAA eftersäsongsmatch. Medan båda lagen gick in i den andra omgången efter rena segrar, misslyckades Golden Gophers med att övermanna Bluejays den 2 december.

Amerikas favoritvideo idag

Creighton Bluejays kvinnliga volleybolllag är ett kraftpaket som gick på en 16-matchers segerserie. Minnesota hade överlevt tävlingen efter att ha klämt sig in i slutspelet. Men Creighton stoppade sin resa och slog ut den via ett rent svep för att klara sin sju år långa regionala sista torka.

Creighton går in på sweet-16-listan med 17:e raka vinst

Creighton Volleyball utropade stolt sitt damlags triumf när de vann sin 17:e raka match via en tweet. Tweeten bar texten “HUR SÖT DEN ÄR!!!” Minnesota Golden Gophers gjorde sitt bästa för att vinna matchen mot Creighton Bluejays.

Men de misslyckades med att slå igenom i alla tre seten av NCAA-slutspelsmatchen. Bluejays vann de två första seten med poängen 25-21 och 25-20. Den sista insatsen av Minnesota i NCAA eftersäsongsmatchen såg dem leda laddningen istället för att jaga bakom Creighton. Minnesota såg Creighton kvittera poängen flera gånger, men det tappade inte moralen.

I det sista setet spelade Minnesota och Creighton den perfekta tango direkt från den 15:e poängen, vilket till slut resulterade i en tvåa. Creighton Bluejays svettades hårt för att bryta tvåan som verkade hålla i en evighet. Efter en ansträngande lång tid slog Creighton Minnesota med 29-27 för att gå in i sin första regionala final sedan 2016. Kommer Bluejays att ta sig hela vägen för att vinna NCAA Championship?

SE BERÄTTELSE – En volleybollmatch för kvinnor i Nebraska ger både WWE och AEW en hård verklighetskontroll

RELATED ARTICLES

Mest populär